Fél év alatt 20-ról 30 millióra bővült a Spotify-on elérhető zenék száma

Jó hír a Spotify zenei streaming szolgáltatás használóinak, hogy az utóbbi fél évben 20-ról több, mint 30 millióra bővült az elérhető zeneszámok mennyisége.

A Spotify egy olyan „felhő” alapú zenei streaming szolgáltatás, amelynek segítségével a zeneszeretők számok millióit érhetik el, csupán internetkapcsolatra,  regisztrációra és az alkalmazás letöltésére van szükségük hozzá. Nem kell többé időt pazarolni a kedvenc számok begyűjtésére, sem elfoglalni velük a számítógép, okostelefon vagy egyéb digitális eszköz tárhelyét, mivel azokhoz a „felhőből” lehet hozzáférni. A Spotify népszerűségét jelzi, hogy világszerte már több, mint 50 millió aktív felhasználója van, összesen 58 országból. A szolgáltatás magyarországi indulása óta a hazai felhasználók száma is folyamatosan nő.

Az ingyenes szolgáltatás mellett már a Premium verzió is hozzáférhető a magyar zenerajongók számára: ez év júniusa óta elérhető a Telekom Music díjcsomagjaiban, sőt, a meglévő díjcsomag mellé is választható opcióként azok számára, akiknek fontos, hogy reklámok megszakítása nélkül, kiváló hangminőségben élvezhessék kedvenc zenéiket, akár internetkapcsolat nélkül, offline üzemmódban is.

Toplistákról hallgathatjuk meg az aktuálisan legkedveltebb rock, elektronikus, vagy akár R&B zenéket, vagy kedvünkre válogathatunk a nap Spotify slágerei közül. A böngészésre további lehetőség van előadók, albumok, vagy barátok lejátszási listái alapján is.  Az egyéni preferenciák szerint kialakított saját lejátszási lista mellett pedig ezernyi szerkesztett lista áll rendelkezésünkre, hogy pillanatnyi hangulatunk vagy élethelyzetünk alapján élvezhessük a zenét. A hazai felhasználók körében a két legnépszerűbb lejátszási lista a „Mai toplisták” és a „Top 100 zeneszám a Spotify-on”.

A globális Spotify népszerűségi listát 2014-ben a férfi előadók kategóriában Ed Sheeran, a női előadók közül Katy Perry vezeti, a legkedveltebb zenekar pedig a Coldplay volt. 2014-ben a legtöbben Pharel Williams Happy című dalát streamelték, és Hozier Take tu Church című dalát osztották meg.