Napi Schwezoff  Breaking , friss hír  SD maga hívta össze  a közgyűlést  trükközik vagy valami csalafintasagra készül -Tisztelt Képviselőtestületi Tagok!  – tehát csütörtök öt óra – harangoznak Dávidnak

Aki nincs képben – Kiss Henriette kérte  a BZSH közgyülés azonnali összehívását. Schwezoff  az által kiagyalt jogi okokra való hivatkozással – tart ettől a plénumtól, helyében én is fáznék – elszabotálja. Ám ehhez nincs meg már az ereje.  Szó szerint leadom Henriette szépen megfogalmazott levelét. Add tovább mindenkinek, s legyünk ott minél többen és adjunk hangot az igazunknak.

Az SD card betelt – elég volt!

Ahogy az elmúlt hét eseményei alapján kialakult levélváltásokat követem, azt látom, hogy sikerült egyproblémás-vitává szűkíteni a közelgő közgyűlés okát. Szeretném mindenkinek a figyelmét felhívni arra, hogy a BZSH nem egyenlő a Dohány utcai zsinagóga beléptetőrendszerével, valamint arra, hogy a jelenlegi helyzethez-mely a BZSH fennmaradásának vagy megszűnésének kérdését jelenti- nem ez az egy ügy vezetett.

 

Jelenleg az egyetlen testület, mely bármilyen döntés maghozatalára képes a szervezeten belül, az a Közgyűlés. Nincs elnök, nincs vezető elöljáró, nincs határozatképes elöljáróság, tehát nincs felügyelet az ügyvezető felett. E helyzet a törvényes működést veszélyezteti.

 

Nem tudok, és nem is fogok komolyan venni olyan állásfoglalást a közgyűlés összehívásával kapcsolatban, mely:

 

  1. az intézkedési határidőn túl 9 nappal született,
  2. mely utólagosan olyan formai követelményeket támaszt, melyet az alapszabály nem rögzít,
  3. melyben az ügyvezető határozza meg. hogy a képviselőknek mikor állhat szándékában rendkívüli közgyűlés tárgyában indítvánnyal élni.

 

  1. január 15-én, 17 órára a Díszteremben Dr. Kardi Judit, elöljáró közgyűlést hívott össze. A közgyűlésen ott lesz mindenki, aki felelősséget érez. Engem személy szerint 240 ember bizalma kötelez, aki aláírásával és véleményével a közösségünket erősítette.

Legyen határozatképes és példamutató ez az esemény. Az elvesztett bizalmat most van lehetőségünk újraépíteni.

 

Tehát én mindenképpen ott leszek.

 

Üdvözlettel,

KH