Csak van folytatása az SD dossziénak – nincs vége  a rémálomnak –   hahó leköszönt –  Schwezoffot leszavazták- most  kezdődik majd a cirkusz- game over- kezdődhet a poloska irtás – megkapja a 20 milliót a lelépésért – 30 millióért énekelnek a katonák vasárnap

1369415959-alexandrov-ensemble-the-russian-red-army-choir-in-the-czech-republic_2081044

Csak  folytatnom kell ezt a témát. A címképet én gyártottam. A fönök derűsen távozik, csomagol. Hová megy ? Katolikus kántor lesz vagy evangélikus lelkész esetlen mint online rabbiként erősíti a csapatát. …

Közben folyamatosan jönnek az újabb hírek.

Sd nem könnyen adja meg magát. Hogy csütörtökön este gond nélkül elhúzott a hitközség limuzinjával amelyet korábban már többször is megrongálta az még hagyján lenn. Ám a derék fiatalember állítólag 20 millió forint végkielégítést követel. Ha ezt megadják – miből is fizetnék ki – természetesen a szociális alap terhére történhet. Tehát a holokauszt áldozatai, a túlélők és az idős hittestvérek segélyezésére szánt keret terhére eshet meg ez a csúfság. Igen nagy csúfság ugyanis ha ezt önkéntesen perkálnák le akkor ez a hallgatás ára lenne. Ha viszont egy hosszan elhúzódó per végén bírósági döntésre kellene fizetni az se lenne kellemes. Akkor már viszont az általa okozott erkölcsi és anyagi károkat kellene szembe állítani, azonnali ellenkeresetet kell beadni. Kocsitörés, bevételkiesés, a hitközség jó hírének megrendítése és még ki tudja mindent lehetne forintosítani.

Ismétlem – remélem ez a húsz milliós végkielégítés rossz indulatú pletyka. Kérem megcáfolni hivatalosan.

Folytatom – nem akarom ezt se elhinni – a Rossatom 30 millió forintot fizet a gettó felszabadulási megemlékezésének a támogatására. Szép summa, nehogy azt tessenek hinni – ez a pénz nem a hitközség számlájára megy. Ebből , ezért lép fel a Vöröshadsereg énekkara.  Számolok, ha mondjuk százan jönnek repülővel és ellátás stb.. már nem is olyan nagy pénz. Nem hiszem, hogy ez a program törölve lesz. Mielőtt lefasísztáznak  – tudom  a szovjet katonák szabadították fel a gettót. Tehát a jelenlétük jogos, sok ezer katonájuk életébe kerül ez a művelet.

———————————————————————————–

Kérdezik lesz e könyv és hol kapható majd SD tündöklése című művem.

Készen van. Akiket érdekel már is megrendelhetik. A támogatók is megvannak. Gondolom a Rossatom is beszáll a költségekbe.

————————————————————————————-

Volt szerencsém megismerni ott a helyszínen SD támogatóit.

Ott volt Zoltai Gusztáv az elődje és a kormány főtanácsadója – kerek perec kimondta semmi köze hozzá és nem az ő szüleménye. Hiszek neki.

Voltak ott még olyan furcsa vállalkozók is akik nagyon szerették volna ha SD a helyén marad. Igen ha az érdekeink így kívánják sok mindenre hajlamosak vagyunk. Ők egy brancsba tömörültek és meglehetősen bosszúsak voltak. Többek között az ők javaslata volt, hogy a küldött, a szavazatképesek egy oldalra üljenek . Mondván könnyebb számolni és kezelni a tömeget. Tettek egy nagyot erre. Ma érdeklődtem megkezdődött a kármentesítés a Síp utcában – gondolom a poloska irtás is beletartozik. Nos ezzel kapcsolatban DS azt állította, ő bizony nem tudott ezekről az illegális hangfelvételekről a szobájában. Csak ám az különös, hogy sose akart kimozdulni a barlangjából mindenkinek oda kellett hozzá járulni ha megbeszélést kezdeményeztek. Ez elegendő érv arra, hogy csak tisztában volt a poloskákkal.

A hitközség drága limuzinját még ma nem adta le. Nehéz lehet belőle kiszállni.

Mi lesz a vasárnapi gettó felszabadulási megemlékezésen? Elmegy e így oda az orosz nagykövet. Szerintem ebben a helyzetben biztosan. Nem kell tartani a közös fotózástól.

Mi van Császár Balázzsal aki SD samesze volt jó pénzért. Állítólag a Paksi atomerűben vagy a a Rossatomnál kapott egy szerény állást. Ne tessék semmi rosszra gondolni. Minden mindennel összefügg.

Ott Deutsch Péter a főrabbi fia, SD barátja aki valósággal szenvedett az ügyvezető leváltása miatt. Szerettem volna a véleményét megkérdezni, mint online rabbi mit szól történtekhez. Válasz , újságírókkal nem áll szóba. Kényes egy fazon. Pedig nem is akartam tőle kínos dolgokat kérdezni.

 

 

A hír első kézből – Schwezoff Dávidot tegnap este visszahívták. Pontosan 38 -18 arányban leszavazták. Jelen voltam a közgyűlésen és erről még sokat írok majd.

Kezdem azzal, hogy a négy órára meghirdetett rendezvényre négy órakor elsőként érkeztünk.  Fél óra múlva már tévéstábokkal újságírókkal volt tele a díszes tanács terem a Síp utcában. Megjegyzem talán 1944 óta nem volt ilyen médiaérdeklős a zsidóság iránt mint csütörtökön este.  A küldöttek és a kíváncsiak zsúfolásig megtöltötték a termet. A kóser zsíros deszka és a pogácsák se fogytak – senki nem akarta el hagyni a tanácstermet.Lassan kezdődött a közgyűlés csaknem negyedórás késéssel.

A levezető elnök asszony túlságosan neutreális szeretett volna maradni. Többet megengedett SD ügyvezetőnek mint amennyi kijárt volna neki.  Hagyta , hogy még itt is mentegetőzhessen, hagyta, hogy még itt is érzelmi húrokat pengessen célozgasson – még egy esélyt megérdemel.  Egy 85 esztendős küldött és Kardos Péter főrabbi és világosan  jelezte – Elég volt nincs tovább.Mindkettőjük beszédét nagy taps kísérte. Frőlich   főrabbi úr egyértelművé tette – SD ügyvezetőnek elfogyott az ideje.  Game over.

Tapasztalat – hogy a pesti küldöttek egy része gyáva és megalkuvó  – tisztelet a kivételnek. Körbenézeget mielőtt szavazásra emelné a pracliját. Nem óvatos csak határozatlan.  Képes volt bedőlni SD szirupos szólamainak. A titkos szavazás viszont pontot tett az ügy végére. Talán negyed nyolc tájban – mire elkezdődött a Jóban rosszban a TV2 -ön már megvolt a döntés.

Beültem a kocsiba és láttam – mellettem startolt a hitközség Ford limuzinjával a belváros felé – telefonnal a kezében Dávid. Hogy most az egyszer köszönt, biccentett azt megértettem, ám hogy mit keresett már a BZSH kocsijában amelyet többször leamortizált azt már nem voltam képes felfogni. Szerintem ott kellett volna a slusszkulcsot elkérni tőle. Jelezni, hogy innen vége – és a gettó felszabadításának megemlékezésén már nem ő beszél majd.

Nap Schwezoff – innentől már nem sok értelme van. SD letűnt.   Lehet, hogy hiányérzetem van és még lesz. Sokat küzdöttem ezért a percekért és most újabb célt kell kell keresnem. Nyugalom, lesz.  Ja és nem mondtam egyes tévékben mártírt faragnak ebből a jó emberből, mondván azézrt bukott meg mert a tiszta kér politikáját próbálta bevezetni. Lehallgatásokkal és egyéb disznóságokkal. Na erről bővebben. Sok képem van a közgyűlésről. Felteszem.