Egy asztalnál a királyi családdal – Aba Sámul leszármazottja – Gróf Rhédey – Andreww T. Adam von Rhedey

Óh , tőlem sem áll távol egy kis sznobéria. Nem Szibéria, hanem a hétköznapi sznobéria. Hiszen nem minden nap vacsorázhatunk Aba Sámuel leszármazottjával gróf Rhédey Andrással aki ráadásul még vitéz is, még  pluszban második Erzsébet királynő unokatestvére. A hernádvécsei kastélyban rendezett hétvégi  pótszilveszteren velük egy asztalnál ülhettünk. Megjegyzem, ha már dicsekszem a társaságban volt dr. Takács Tibor a vécsei kastély ura és kedves felesége valamint a nógrádi Prónay kastély tulajdonosa. Akár komplexusaim is lehettek volna egy ilyen arisztokratákkal , nem is akármilyen előkelőségekkel zsúfolt társaságban de a villányi Rose szódával sikeresen elnyomta a szorongásom.

Rhédey gróf, aki ugye királyi ősökkel büszkélkedhet, igazán kedves ember aki nemcsak egy közös fotóra állt be. Interjút is adott. A lényege, hogy ősei birtokát felújítja, de mint jogász semmiképen se politizál. Nem tart igényt a trónra a koronára és nem híve a monarchiának.  Az óceánon túli neveltetésének köszönhetően egy igazi demokrata aki a grófi címet se használja hétközben.

Az interjú közben tisztáztuk – a szantograf – nem szántó gróf csak ugye egyesek kiforgatják. Mint ahogyan valamikor valaki kései barátom – írt egy vaskos könyvet rólam aminek a címe egyszerűen – A miskolci sajtókirály.  Mégse koronáztak meg. Be kellett érnem egy egyszerű fogbeültetéssel Bécsben.

Ha minden igaz  az interjú hamarosan olvasható majd.imageA felső képen dr. Takács Tibor a kastély tulajdonosa, a vendglátónk Rhédey gróf úrral. A belsőn én pózolok ugyancsak Aba Sámuel leszármazottjával.  Szerintem ezt más se hagyta volna ki. Ezt ugyanúgy megőrzöm mint a közös képünket özvegy Horthy Istvánnéval.