Nagy nap volt  a hétfő – kiskocsit keresek – max 300 ezerért – depressziós kereskedések

Ma másról se lehetett hallani,  Merkel német vaslady egy félnapot Magyarországon töltött, s mindenki a tévét leste és a rádiót hallgatta. Kíváncsiak voltunk mi lesz,  mit mond. Egy biztos a német kancellár és a magyar miniszterelnök nem egy hullámhosszon üzemel. A közös sajtótájékoztatón érzékelhető volt, hogy a diplomácia nyelvén túl is vannak közöttük ideológiai ellentétek.

Szerintem a nyilvános hangsúlyozása az ellentéteteknek egy nagy célt szolgált.  Merkel is tudja, tudatában van, hogy  Kárpátalján 200 ezer magyar él és Magyarország energiafüggősége lényegesen nagyobb Oroszországtól mint bármelyik más uniós országé. Lavírozni, egyensúlyozni kell. A frontvonal mentén vagyunk, Záhony után háború van Ukrajna és Oroszország szabályosan csatázik egymással. A magyar kormány hozzáállása, állásfoglalása döntő lehet a jövőnk szempontjából.

Azt viszont megnéztem, hogy Merkel kivel találkozik a Dohány utcai zsinagógában. Jó volt látni, Schwezoff nem volt a kamerák előtt. Heisler elnök úr fogadta aki egy piros karkötős dobozban ajándékozott valamit a német kancellárnak.  Szerettem volna tudni mi van a dobozkában.  Merkel örült az apró szuvenírnek, csodálta, de senki nem kérdezett rá mit is kapott. Egy tuti, hogy nem arany karkötőt.  Ha mégis az lenne, ne felejtse el beírni majd a vagyonnyilatkozatában. Gondolom náluk is olyan gondosan adminisztrálnak mint mifelénk.

Bezzeg én mit sem törődtem ma a nagypolitikával.  Ehelyett bejártam Miskolc használtautó telepeit a Lórántfy utcán a Zsolcai kapuban és a Zsarnain. Szomorúan jelentem döglődik a piac, s mindenütt jelezték, hamarosan bezárnak. Kiárusítják a készletet, de ez nem jelenti azt, hogy képesek engedni az áraikból.

Jeleztem kellene, egy 300 ezer forintot érő kis autó városi használatra. Suzuki és kis Fiátokból lehet is ilyenekből válogatni. Ám ha valamelyik már jobb állapotú legalább 200 ezerrel drágább. Kérésem, lett volna, hogy vigyük el a kiválasztott kocsit az általam ismert autó szerelőhöz. Nem sikerült. Kifogás mindig akadt. Nincs levizsgáztatva, vagy le van de kivonták a forgalomból adó elkerülés céljából. Így aztán nem lehetett a kocsik alá nézni.

Hiába drága az euró még mindig érdemes német vagy svájci használtat venni és hazahozni. Még mindig sokkal olcsóbb ugyanaz mint itthon viszonteladókon át.

A szalonok egyre kevesebbszer számítják be a régi autót így a választék is szűk. Ugyanakkor ahogyan elnéztem az érdeklődőket  igény lenne kis fogyasztású, olcsó használt kis autókra. Különben ha valakinek lenne ilyen ajánlata az szóljon – 20 21923 91   szanto@eszak.hu