Vigyázat jönnek a cseh-szlovákok – tarol az AAA autósbazár

Bedőlök minden reklámnak. Ez egy szakmai ártalom, magam is gyártom és végül elhiszem, hogy igaz is lehet. Lásd az AAA fóti  használt autó áruházat, amely most tarol az egész országban. Kezdte úgy, hogy minden facés és egyéb portálra ahol forgalmat sejtett felkéredzkedett. Még a gráfon is itt voltak.  Felrakták a filléres jó autókat majd mint a pók a legyeket kapkodják a vásárlókat az ország minden sarkából.

Közben a miskolci és a környékbeli kereskedő sorra zárnak be mert a fóti cseh-szlovákok cselesen kínálják a portékát. Magam vagyok a tanúja a trükkjüknek. Van egy ügyfélszolgálati számuk amelyen egy férfi angyali hangon ecseteli mi minden van és ha kell még autót is küldenek értem. Majd ha ott vettem egyet azzal már haza is döngethetek. Ám ha nem veszek akkor vissza visznek. Ez olyan csábító mint a szirének hangja. Ja és ha kell este nyolcig várnak meg a hétvégén is bemennek miattam.

Kinézem a kocsit. Szuper. Lehet e alkudni? Persze miért ne, csak éppen az árak kötöttek és abból egy jottányit se engednek. Viszont  még kérnek félszáz ezret csak azért, hogy a fődarabokra garanciát adhassanak. Ez sehol sincs az árban. Ezt egy sokszorosított lapon dugják az orrod alá. Na mert ilyen nagy balek vagy ebből engedhetnek. És kifizettetik az eredetiség vizsgálatot is amit nekik kellene adni minden autóhoz. Erről se szólnak előre csak amikor már minden okmányt beadtál. Tehát a kiirt árhoz képest már is egy százast toldottál. Cseh módszer szlovák szisztéma. ha gondod van a vezetés Prágában elérhető.

Ennek ellenére az áruház dübörög, a választék óriási az árak pedig a fellegekben. Ilyenkor vissza sírom a régi miskolci autópiacot, ami végig húzódott a Szeles utcán. Ha jól emlékszem minden Zsigám három vasárnapon belül elkelt. Csak annyit kellett csinálnom, hogy négy öt vevő szimulánst gyűjtöttem a kocsi köré. Akik alkudoztak, rá rá kínáltak, míg nem  az igazi.

A csehek viszont még cselesebbek. Még is a fél ország most ott tolong a használ verdákért.