Bojkott a Mancs filmre – ami jár az jár a gazdinak – harcoljuk ki az elmaradt jogdíjat
mancs

Megfilmesítették Mancs életét. Már vetítik a filmet a mozikban. Most éppen azzal kampányolnak, hogy Budapesten hátrányos helyzetű gyerekeknek ingyen mutatják be a nyolcadik kerületben. Szép nemes gesztus. Meg ugye reklám mert így be lehet kerülni a médiába.

Mancs lassan Miskolc jelképe. Jó a marketingje vagy legalábbis az volt korábban. Magam is bizakodó voltam korábban amikor a filmesek , a producer megnyugtatott – méltányos összeget fizetnek a jogdíjért Mancs gazdájának Lehóczky úrnak, a Spider mentőcsapat vezetőjének. Ő volt aki Mancsot betanította, nevelte és általa lett világhírűvé a gyönyörű s kedves farkaskutya. A név, a Mancs még ha le se védték, de megtették egy személyes kincs , egy márkanév, egy brand amivel a filmet eladják felvezetik, megtakarítják a reklám három negyedét. A Mancs nevére tódulnak az emberek a moziba. Miközben nem tudják, a gazdit kisemmizték.

Hol van a miskolciak  beígért bojkottja mindaddig amíg a film megalkotói nem fizetik ki a jogosan járó részesedést Lehóczky úrnak? Legyünk szolidárisak , amíg az ügy nem rendeződik megnyugtatóan – Lehóczky úr nem jelzi, hogy oké – kerüljük a Mancs filmet. Ne csak a Miskolciak hanem minden kutyabarát, aki tudja mibe kerül egy ilyen eb nevelése tanítása és micsoda gondoskodást követel a mentőmunkára való idomítás. Mancs emlékére tartsunk össze , harcoljuk ki azt ami jár a gazdinak.