A vége egy nagy durranás – milliárdos brókerbotrány – beugrott a  Kulcsár és a Rejtő neve – ma már boldogan élnek míg meg nem halnak – zárolni amíg csak lehet

Sosem tőzsdéztem, bár csábítottak.  Mostanában sűrűn megkeresnek különböző befektetési ajánlatokkal. Mindig is ellenálltam, könnyedén – nem lévén felesleges tőkém. Ráadásul régimódi, konzervatív fószer vagyok. Leragadtam az iskolai takarékbélyegeknél. Igazából máig is azt a  ellenőrző formájú könyves, postai takarékot kedvelem.  No, meg az igazság, nem is értek a részvényekkel való játszadozáshoz. Lám a bróker barátaink se nagyon. Mint most kiderült, a csalás a bűvészkedés az még megy.

Sokszor elmélkedtem már azon, hogy ha a tőzsdén veszít valaki akkor ki nyer. Mert ugye Archimedesz  törvénye – hogy egy test súlya vízbe mártva ennyit meg annyit kiszorít akkor … tehát a lóvé meg van csak már nem nálam.

Erről az újabb száz milliárdos botrányról rögtön beugrott nekem két név . Kulcsár a hat elemit végzett , malteros segéd aki palira vette a pesti társaságot. Ebben segédkezett neki az arisztokratikus kinézetű Rejtő vezérigazgató úr. Na meg bank anyacége aki végül keserves kínok között állta a bukás összes terhét.  Volt ugye egy lista meg egy taxis aki zacskóban hordta ki a profitot. Házhoz, az arra érdemeseknek. Ha paraszti ésszel gondolom át ez egy óriási piramis, vagy pilóta játék volt. Akik alulmaradtak nagyot buktak. Mint a Baumag esetében.

Mi van Kulcsárral, Rejtővel és társaival. Mi lett azokkal politikusokkal akik ezt a játszmát fedezték? Mi lett a kisbefektetőkkel akik a temetésükre szánt megtakarításukat forgatták volna meg egy kis haszonnal. Az utóbbiak összeroppantak. Mindenkit megnyugtatok a sikkasztók nem lett bajuk. Semmi gondjuk, élik a világukat. Tény, hogy Kulcsár és Rejtő uraknak lehettek álmatlan éjszakáik de ilyenkor arra koncentráltak, az ő saját pénzük jó helyen van. Legyen itt bármi is nekik dolgozik a jövő. Megúszták. Voltak előzeteseben, VIP cellában majd méltóságteljesen talán sűrű bocsánatkérések között hazamehettek. S élik világukat. Megbélyegezett emberek, de az a rejtekhelyen őrzött néhány milliárd forint vagy sok száz millió euró birtokában még ez is átvészelhető.

Tetszenek látni ezeket az izompacsirtákat. Ők is tőzsdéznek, befektetnek, tuningolják magukat mígnem ilyen szörnyűséges kinézetűvé nem válnak. Majd egy nagy levegőt vesznek és kipukkannak. Csak hát ennek a tragédiának még sok ezer ártatlan áldozata is lehet. Ha rajtam múlna most mást se tennék mint, hogy sürgősen, soron kívül zárolnám a brókerek a bankárok személyes vagyonát valamint a hozzátartozókét is. Menteném a menthetőt amíg csak lehet. Aztán a fiúkat szélnek ereszteném, hiszen a tárgyalás a vizsgálat is csak pénzt emészt fel, a vége meg úgy is az, hogy mindenki tisztára mossa magát. Ennyi pénzzel amerikai sztárügyvédeket is fogadhatnak.