Balog Zoltán Oroszországba látogat

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere 2015. március 30-án Oroszországba látogat, ahol – számos kétoldalú találkozó mellett – megnyitja az Oroszországi Magyar Kulturális Napokat, valamint a Munkácsy és kora című tárlatot a moszkvai Puskin Múzeumban.

Az emberi erőforrások minisztere oroszországi látogatása során sajtótájékoztatót tart és bejelenti az Oroszországi Magyar Kulturális Napok programsorozatot elindulását, kétoldalú találkozón vesz részt Veronika Igorevna Skvortsova egészségügyi, Dmitrij Viktorovics Livanov oktatási,   valamint Vlagyimir Megyinszkij kulturális miniszterrel, majd megnyitja a moszkvai Puskin Múzeum „Munkácsy és kora” című kiállítását.

A három hónapon át tartó Oroszországi Magyar Kulturális Napok a képző- és iparművészettől, a klasszikus és könnyűzenén, valamint a népművészeten át a gasztronómiáig, a magyar kultúra sokszínű palettáját tárja fel az orosz nagyközönségnek. A Puskin Múzeumban látható kiállítás a festő valamennyi korszakát bemutatja: különböző műfajú alkotásai – népi életkép, zsánerkép, szalonkép, csendélet, tájkép, freskóvázlat – reprezentálják munkásságának egyes periódusait. A tárlaton látható 21 kép között olyan főművek szerepelnek, mint a Rőzsehordó nő, a Poros út, Az erdei séta, a Virágcsendélet, a Milton vagy a bécsi Kunsthistorisches Museum mennyezetképének vázlata.