Csak nem meteor volt – felfelé kúszott és mennydörgött az ég – a katonák soha semmit nem látnak és semmiről semmit nem tudnak

Óvatos volt a tévé. Mondták, hogy egy ismeretlen eredetű tűzgömb jelent meg Miskolc felett cirka tíz kilométer magasságban és ezt megelőzően hatalmas robajszerű dörgés kísérte a jelenséget. Gyorsan megmagyarázták egy idetévedő meteor robbant be a világűrből és ionizálódott is a légtérben.

Nos, oké mindent meg kell magyarázni. Ezért tartjuk a tudós szakembereket. Jómagam viszont most alaposan kételkedek az elhamarkodott véleményükön. A családból jól látták – előtte egy rakétákra jellemző fehér csík kúszott felfelé. Nem lefelé, hanem felfelé. A meteorok meg ugye elég gyakorlott módon felénk tartanak. Majd a tűzgömb álló helyzetben volt, sokáig. A robbanást megelőző dörej meg jó ideig tartott.

Szerintem meteor kizárva. A napokban lezajlott kisebb helyi földrengés után ez az égi jelenség nem biztos, hogy természetes úton keletkezett. Nagy UFO hívő vagyok, de ez nem zavar meg a tárgyilagos értékelésben. Tehát lehetett egy betévedt idegen földönkívüli űrhajó is amely éppen itt végeztetett be. Vagy egy eltévedt interkontinentális rakéta amelyet idejében sikerült megsemmisíteni a légtérbe jutva. Ha mégis meteor akkor annak a darabjai csak fellelhetők , de erre senki se tett kísérletet. A másik, hol van a hazai légvédelem, mit láttak a radarok, volt a arra járó repülő, észleltek e valami különöset a pilóták. Sajtószabadság van – akár utána is járhatnánk, ha nem tudnák előre, hogy rögtön vastag falakba ütköznénk. S ha mégis motyognának, ők bizony nem akarnak pánikot kelteni. Mindenkinek kuss.

A nyolcvana évek derekán láttam, láttunk családostul egy ismeretlen repülő tárgyat Hort tájékán az út mellett a magasfeszültségű vezeték közelében. A szivar alakú valami, hatalmas volt és olybá tűnt mintha tankolna. Sokan bámultuk az út mentén, fotómasinánk nem volt mint manapság így csak az emlékeimre hagyatkozhatok. A légvédelem tutira észlelte ezt a hatalmas levegőben ácsincsgozó tartályszerűséget. Mert Kövesdnél alacsonyan húztak el a vadászgépek, kereshették a radaron feltűnt valamit. Nos, a katonák  akkor se voltak hajlandók mesélni  az esetről. Ha mégis valaki emlékezne erre, keressen.

Ez meg nem lehetett meteor.