Tarsoly jól választott nevet – tudja e mit jelent a Quaestor – ha nem akkor most elolvashatja

imageA családomból csak a feleségem latinos. A mezőcsáti Kiss József Gimnáziumban angolt helyett latint oktattak.  Ő hívta fel rá a figyelmem, hogy mit is jelent a quaestor. Különben barátnőivel folyamatosan ezzel az utazási irodával jöttek mentek. Készségesek, pontosak és szolgálatkészek. Sokkal kedvesebbek a miskolci quaestorok  mint a többi utaztató.

Tehát is mit is jelent ez könnyen kimondható, de nehezen leírható név. Nos, nem sok jót. Minden lexikon szerint egy idő után nem voltak képesek az elszámolásra. Sőt az egyik zsinaton már meg is tiltották nekik a pénzügyi folyamatok kezelését. Tehát ha azt vesszük a cég névválasztása csudára sikeres. Aki ezt választotta, előre tudta nem lopják be magukat az emberek szívébe. Ha eltetszenek olvasni a fenti sorokat, megértik a nevükben kódolták a bukást. A csalást. Meg mi egyéb rosszat. Tessék mondani itt már senki nem tud latinul?

S még egy fontos kérdésem – mostanában eszébe jutott e valakinek, hogy mit is jelent a quaestor kifejezés? A Pallas, a Vikipédia meg kezdheti a tartalom bővítését.A tocsikolás után jöhet a kvesztorozás ….

Különben nézem Tarsoly Csaba képét. Kedves szimpatikus úriember. Még ránézésre megvenném a használt kocsiját is. Biztosan precíz, gondos figyelmes ügyel a dolgaira.  Meg a másokéra. tehát jogos az illetékesek kifakadása, amikor azon keseregnek, hogy nagyot csalódtak benne.

Ja és már írják is – a pénzügyi felügyeletnek érdemes lenne időnként belelapozni a lexikonokba ! Mondjuk egy Harpagon Kft esetében meg már is kezdhetik a vizsgálatot.