Újabb segítség kárpátaljai rászorulóknak az Ökumenikus Segélyszervezettől

Háromszáz egyedülálló idős részesül élelmiszer és higiénés egységcsomagokból Beregszászon

A háborús helyzet nyomán kialakult gazdasági válság miatt egyre nehezebb körülmények között élő kárpátaljai lakosoknak segít újra az Ökumenikus Segélyszervezet április 22-ei beregszászi akciójával.

A segélyszervezet most saját központján kívül több elosztópont létrehozásával osztja ki az összesen mintegy 2.000.000 forint értékű adományt. A határ közeli városban élő 300 egyedülálló idős számára átadandó, egyenként több mint 6.000 forint értékű élelmiszer és higiénés csomagok többek között lisztet, tésztát, cukrot, olajat, rizst, búzadarát, margarint, teát, konzerveket, levesport, valamint sampont, szappant, mosóport, mosogatószert, fogkrémet és fogkefét tartalmaznak. Az adományátadás az Ökumenikus Segélyszervezet beregszászi központjában (Beregszász, B. Hmelnickij út, 29.) kezdődik április 22., szerdán 9.30 órakor.

Az akció része az Ökumenikus Segélyszervezet 10 ukrajnai régiót érintő nagyszabású segélyprogramjának, melynek keretében a harcok elől elmenekült családok mellett kiemelt figyelmet fordít a kárpátaljai nélkülözők támogatására is. Az összetett segélyprogram keretében, párhuzamosan a beregszászi segélyakcióval, szintén ezekben a napokban ad át az Ökumenikus Segélyszervezet Ivano-Frankivszkban és Kijevben is 160 belső menekült nagycsalád számára élelmiszer, higiénés, babaápolási, babaétel és takaróból álló csomagokat.

A teljes humanitárius program összértéke eléri a 200 millió forintot. A genfi székhelyű szövetség, az ACT Alliance többi tagszervezetétől érkező nemzetközi támogatások mellett a források fontos részét jelentik a magyarországi adományozók felajánlásai is. Az elmúlt két hónapban 130 ezren csatlakoztak már a program támogatásához a 1353-as adományvonal hívásával.

A Segélyszervezet továbbra is várja az adományokat! Az összefogáshoz bárki csatlakozhat a  www.segelyszervezet.hu honlapján, illetve 11705008-20464565 számlaszámán (a közleményrovatba feltüntetve: „Ukrajna”) és hívható a 1353-as adományvonal is, melynek egyszeri hívása 250 forint támogatást jelent!