Az IFÁK sorsa – megfelezték a Trabantomat – az állatot csak sajnálom – ezek voltak az országutak  rémei

Micsoda jó kép.  Szegény pacinak tetsző tehén vagy valamilyen igavonó állat  biztosan nem örül a mögötte kullogó Ifának.

Ha valami ebből nekem tetszik akkor az, hogy megcsúfolják ezt a teherautót.

Egyébként a tudatalatti énem nagyon nem kedveli ezt a teherautót.

Amikor ugyanis még csak Trabantom volt és rendre Leninvárosba, Kazincbarcikára  gurultam ezekkel a járművekkel mindig meggyűlt a bajom. A sofőrök ha észlelték, hogy előzném őket máris a gázra tapostak. Gondolván mit akar az a szürke kis szappandoboz a maga 26 lovas erejével. Ne, hogy már eléjük furakodjak.  Szóval sokszor próbáltak eltenni láb alól. Egy ízben a 26. számú főúton ott a Sajószentpéter előtti faiskolán egy latyakos téli napon majdnem sikerült is . A Trabantom felét szó szerint lefűrészelte egy IFA. Szerencsémre egyedül ültem a kocsiban így csak a Trabant jobb oldala károsult.

Leninváros felé a sóderszállító IFák naponta több száz személykocsi ablakát verték ki.  Már már az Állami Biztosító  útszéli kihelyezett kárfelvételi irodát is nyithatott volna arrafelé. S nem mindig sikerült a porrá ment szélvédős kocsival az IFA elé vágni, s betétlapot kérni a károkozásról. Ha mégis akkor meg fennállt a veszély, hogy a sofőrje néhány számmal nagyobb inget viselt és kurblivassal próbált érvelni.

Na mindegy itt van egy szebb napokat megélt Ifa. Csak a négylábú állatot sajnálom.