Biztonságos belső hálózatot kínál a Telekom kis- és közepes vállalkozások számára

A Magyar Telekom májustól indítja el a Cloud VPN – virtuális magánhálózat szolgáltatását kifejezetten kis- és közepes vállalkozások számára. A legnagyobb cégek, akik már eddig is óriási összegeket költöttek informatikára, a teljes adat- és informatikai biztonságot kínáló virtuális magánhálózatok használatával fokozták a biztonságukat. A Telekom most mindezt akár a legkisebb cégnek is biztosítja, elérhető áron.

A Telekom Cloud VPN, azaz az új felhő alapú virtualizált magánhálózat egyik előnye, hogy a szolgáltatás segítségével a felhasználók biztonságban használhatnak nyilvános, publikus wifi kapcsolatot, mert a titkosítás megvédi a belső hálózatot az illetéktelen behatolóktól akár laptoppal akár mobil készülékkel csatlakoznak rá. A vállalkozások egyszerűen megoldható beállításokkal kontrollálhatják hálózatukat, méghozzá minden telephelyen és bármely gépen, ahol a dolgozók hozzá szeretnének férni a céges rendszereikhez. A titkosított kapcsolat révén a céges szerver biztonságban elérhető távmunkások számára, akár belföldről akár külföldről, nem kell attól tartani, hogy illetéktelenek jutnak hozzá a céges dokumentumokhoz.

Mobiltelefonról és táblagépről is – megfelelő internetkapcsolat esetén –könnyűszerrel lehet a céges hálózathoz kapcsolódni. A mobil készülékeken való internetezés is biztonságossá tehető a szolgáltatáshoz kapcsolódó korszerű tűzfal és vírusvédelemmel. A távolról bejelentkező felhasználók titkosított kapcsolaton keresztül egyszerűen és minden kockázattól menetesen érhetik el és használhatják a vállalkozás szerverén tárolt adatokat, emaileket, a munkához használt információkat. A szolgáltatást korlátlan számú felhasználó veheti igénybe.

“A nagyvállalatoknál dolgozók számára már eddig is ismert volt ez a technológia, amely lehetővé teszi például a távmunkát. A virtuális és felhőalapú szolgáltatások most új lehetőségeket teremtenek arra, hogy mindezt a KKV-k számára is könnyen elérhetővé tegyük.” – mondta Lakatos Péter a Magyar Telekom Kis- és középvállalati szolgáltatások vezérigazgató-helyettese. Hozzátette: „Az egyre mindennaposabbá váló biztonsági kockázatok világában bármely digitális szolgáltatás legfontosabb jellemzője a biztonságos hozzáférés. Ezért döntöttünk úgy, hogy felhőalapú informatikai szolgáltatásaink új generációjának bevezetését a felhőalapú VPN-nel kezdjük”.

Mint arról már korábban beszámolt a Telekom, a CLOUD VPN a Deutsche Telekom első, a Ciscoval közösen kialakított, a páneurópai IP hálózaton nyújtott kereskedelmi forgalomba kerülő szolgáltatása, amelyben a hálózati funkciókat virtualizált adatközpontok nyújtják. A szolgáltatás első lépésben Horvátországban, Magyarországon és Szlovákiában érhető el.

A Telekom Cloud VPN május 4-től rendelhető meg üzleti előfizetők számára. További információk a szolgáltatás igénybevételének feltételeiről és részleteiről: www.telekom.hu/uzleti