Közrendvédelmi értekezlet Mezőcsáton
A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság, valamint az illetékességi területén működő polgárőr egyesületek képviselői közös bűnmegelőzési és közbiztonsági értekezletet tartottak 2015. április 22-én.

A Mezőcsáti Polgárőr Egyesület irodájában tartott megbeszélésen jelen volt Siposné Horváth Anita Ágnes, Mezőcsát polgármestere, Gabura Ákos r. főhadnagy, a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztály vezetője, Sipos József r. őrnagy, a Mezőcsáti Rendőrőrs parancsnoka, Schmidt Zoltán r. százados, a B-A-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság közrendvédelmi osztály munkatársa, valamint Vascsák Róbert r. hadnagy, a Mezőcsáti Rendőrőrs rendészeti alosztályvezetője.

A polgárőrség részéről megjelent Kotta István járási koordinátor, Csótka Mihály, a Mezőcsáti Polgárőr Egyesület elnöke, Kállai László, a Tiszakeszi Polgárőr Egyesület elnöke, Kalóz Attila, az Ároktői Polgárőr Egyesület elnöke, Farkas János, a Szakáldi Polgárőr Egyesület elnöke, Kazai József, a Hejőbábai Polgárőr Egyesület elnöke és Tóth Gyula, a Tiszaújvárosi Polgárőr Egyesület elnöke.

Az értekezlet résztvevői áttekintették, hogy az elmúlt időszakban hogyan működött az egyes településeken a közös szolgálatellátás. Mind a két fél képviselői leszögezték, hogy a lakosság szubjektív biztonságérzetének növelése érdekében továbbra is közös rendőr-polgárőr járőrszolgálatokat látnak el, a jövőben is kiemelten kezelik a rendőrök és polgárőrök folyamatos kapcsolattartását és együttműködését.

Az értekezleten szó esett a közeledő nyári idegenforgalmi idényről, valamint annak közös felkészülési feladatairól.

Az eseményt a résztvevők munkaebéddel zárták, melyen kötetlen beszélgetés formájában egyeztették tapasztalataikat.