Sziklaerős ösztönök – mi legyen a felénk rajzókkal – újra épül a vasfüggöny  – kár volt feldarabolni – amikor az ész és az érzelem logikátlan

Az önzés , az irigység természetes ősi ösztön. Az állatok veleszületett tulajdonsága. Mégis meglepő , hogy a házi cicák mennyire békésen éldegélnek a kutyákkal egy portán. Tehát csak féken lehet tartani ezt az alantas tulajdonságot. A négylábúaknál.

Nos, minderről jut eszembe, hogy a holokauszt idején az európai zsidóság egyetlen menekülő útja Kína volt. Ott is Sanghaj ahol több zsidó kolónia alakult. Hangsúlyozom, Svájc , az Egyesült Államok és Anglia viszont nem volt hajlandó befogadni a menekülteket. Az angol katonák a fennhatóságuk alatt álló Palesztinába se engedték be az itt halálra ítélteket. Akik ugye nem gazdasági menekültek voltak, csak szerették volna túlélni a világégést.

Az önzés, az irigység olyan erős ösztön mint a szikla, akár várat is építhetünk rá. Próbálok gondolkodni, mi is legyen a hazánk felé rajzó szerencsétlenekkel akiknek a diktátoraikat az arab tavasz, a felszabadítás nemes eszméje szellemében taccsra tette a művelt világ. Majd a hatalmi vákuumban kialakult káoszban próbáljuk magukra hagyni a több millió földönfutót.

Plakátháború az idegenek ellen.Fogalmam sincs, mibe is került, de biztosan nagyon sokba. Ebből a pénzből inkább a határőrizetet kellett volna megerősíteni vagy segélyszállítmányokat küldeni a menekülteknek. Minket ugyanis – akik magyarul is beszélünk – nem kell meggyőzni, hogy nem szívesen látott vendégek az arab és az észak afrikai szerencsétlenek. Nagyon sajnáljuk valamennyit, de a multikultúra – Merkel kancellár asszony szerint is – nem sok jót ígér Európának. Franciaországban és Német honban már kitapasztalták és a svédek is megsínylik az eltérő gondolkodásmódú emberek együtt élését.

Így aztán nem is annyira káros az a bizonyos velünk született csúnya ösztön.  Ami jó esetben képes az eszünkön és az érzelmeinken is átgázolni. Sose gondoltam volna, hogy a nyugati vasfüggönyt egyszer újra építjük – áthelyezzük Keletre miközben az osztrákok már tervezik a régi határőrségi rendszer visszaállítását. Az átkosban ilyen gondjuk nem lehetett mi ugyanis a Varsói tagállamok végein sokáig taposóaknákkal védtük a magyar polgárokat az illegális határátlépéstől.