Sparheltot minden áron – csak ne legyen drága – a Wamsler nem segít – krumplilángos cserébe – a kerti parti sztárja lesz

Kezdek sparhelt szakértő lenni. Mint már írtam, vettem Egerben a régiség kereskedőnél egyet, ez látható a fenti képen Óvatosan hazaszállítottam , mégis itthon már mindkét platnija törött volt róla néhány vaskarika. Amit ugye fával nem pótolhatok.

Ja minek is nekem ez a vacakság. Nos, gondoltam kerti partin süthetünk rajta , mondjuk krumplilángost is. Nagyon szeretem. Soha se csináltam még, viszont a városban egy egy majális alkalmával megfigyeltem, miként árulják.

Törött a platni, kilóg egy kicsit a sütő és talán a samott bélése se valami tökéletes. Irány a MIVAS, ahol ugye minden van s ha nincs akkor pedig beszerzik. Le is mérték, biztonság képen a fotókat meg elküldtem a Salgótarjáni gyárba, ami ma már Wamsler névre hallgat.  Ott beazonosították, ez egy Lepke típusú kályha amihez ma már csak vasporuk van. Ez viszont Miskolcon a Zsolcai kapui háztartási üzletben is volt. Meg is lepődtem, amikor egyszerűen a kezembe nyomták. Talán ötven esztendeje találkoztam ilyennel. S beugrott, ha sparhelt , akkor vaspor.

Tehát A nógrádi gyárban semmire se jutottam.

Így marad a nyilvános segítségkérés – van e valakinek olcsó, felesleges Lepke sparheltje? Esetleg csak tartozékok, mondjuk, platnik? Vagy tudnak e alkalmi áron másik , használható ilyen szerkentyűt. Gyorsan amíg tart a fellángolás, s nagyon kívánom a krumplilángost. Aki szerez ilyet az első partira meg lesz híva. S el is jöhet.