Háda te drága – nix kamera a turiban – a cipőt csak párban adják – hallgattam mint a hős Zója a foglyul ejtett partizán – különben nem bántottak

Tetszenek emlékezni, hogy valamikor az átkosban minden laktanya előtt kint volt a fényképezni tilos tábla. Az ellenség erről tudhatta, hogy itt valami fontos stratégiai objektum van. A hülyeség korán túl azt hihetnénk már, hogy felnőttünk, s megjött az eszünk. Egy frászt. Ez a titkolózás már a génjeinkben van. Miközben a mobilunkba szerelt kamerával bármikor készíthetünk felvételeket ma már mindenűt tilos az exponálás.

Szóval ma délelőtt elkísértem a feleségemet  a Szeles utcai Háda turkálóba. Már csak azért is, hogy ne essen kísértésbe. Péntekenként ugyanis teljes leárazás van, ami a héten megmaradt fillérekért , kilóra lehet megvenni. Van is forgalom. Tanúsíthatom, hogy sok használható márkás rongyot ki lehet fogni, amit aztán persze sose veszünk fel.

Míg a feleségem a ruhákkal teli állókákban matatott, felfedeztem a falon néhány kírást. Például, azt, hogy figyelmeztetnek, a cipőket csak párban lehet megvásárolni. Tehát, magyarul, külön jobbost vagy balost nem adnak el. Annyira megtetszett ez a felírat – kétszer is fent van – hogy rá kattintottam. A franc se tudta, hogy ez tilos. Végül is nyilvános üzlet, nem zártkörű klub, no meg azért van kint, hogy megjegyezzük. Nagyot tévedtem. Beindult a gépezet. A derék biztonsági őr kitöröltette a galériámból a képet. Egye fene , hagytam, ezért már csak nem megyek ölre egy vállas fiatalemberrel. Még hagyja magát megverni és mehetek a sittre. Ám a fiú ezzel nem elégedett meg, próbálta kiszedni belőlem  minek kell nekem ez a kép. Mondom, tetszett. Látszott, nem hisz nekem, tárcsázza a rendőrséget, mígnem a vezető hölgy lebeszélte. Én meg mint a hős Zója a partizán azért se dalolok. Találja ki ha ennyire okos. Közben telefonáltak a főnökségnek vagy Brüsszelbe , esetleg az ENSZ -be, hogy engedélyt kérjenek a tábla megörökítésére. Időm nem volt, az engedélyeztetés folyamatban, lehet, hogy megszánnak. S akkor Önökkel is megosztom a nagyívű tartalommal teli kiírást. Megérdemeljük.

Amit elértem, s nem is kevés. A feleségem megrótt, miattam nem mer majd már oda menni. Ez is eredmény. A másik jó tudni, hogy időnként nagyon jó holmikat lehet ott kifogni. A Háda egy kíváló turi márka. Csak kamerát ne vigyünk magunkkal. A békesség kedvéért.