Ez nem igaz – ez nem vicc – csak a rendőrnek lehet igaza – ahol a tányérsapkások megkeresik a fizetésüket

Az álmos és az álmatlan könyvek szerint is a rendőrrel nem jó humorizálni. Mondom is a képet nekem ismeretlen személyek  küldték, s kijelentem mélységesen elítélem az ilyen fajta viccet. Sőt ha kell elhatárolódok az alkotójától, csak nem tudom ki lehet az.

Egyébként is az utóbbi években több milliárdot költöttek a gyorshajtás megelőzésére, új traffipaxokra. Ezeknek az árát pedig ki kell termelni. Mióta tudom, hogy mi autósok tesszük helyre a költségvetés egyensúlyát, súlyadóval, üzemanyag áfával és a sok-sok büntetéssel azóta egyre fegyelmezettebben közlekedem. S még büszke is vagyok magamra.

Ám mindez hiába, nincs olyan esztendő, hogy ne legyen valamilyen szabálysértésem. Gyorshajtás, rossz helyen való parkolás vagy záróvonal átlépés, hadd ne soroljam fel, még mindenre vagyok képes. A mérleg viszont pozitív, például a pesti szabálytalan parkolásnál ahol nem is én vezettem az autót három év alatt elértem a felmentésem. Beígértek 866 forint kártérítést, postaköltség címén majd ezt is elfelejtették elküldeni. Amikor a Búza térnél alig egy méterrel előbb fordultam balra s ezzel megsértettem a záró vonal szentségét csaknem két évig tartott a tárgyalás. A végén bebizonyosodott az axióma, – a rendőrnek van igaza, s ha nem akkor mégis csak ! Így a sok felebezés és az izgalmas helyszíni tárgyalások sorozata csak felesleges időtöltés volt. Különben megvallom kedvelem ezeket a tárgyalásokat, bizonyítási eljárásokat, az igazság palotájának a miliőjét, a sok taláros hölgyet és az ott megforduló társaságot. A perben álló rendőrökkel egy esztendő után össze is barátkoztunk.  Kimondták a frankót, ha tudják hogy az a piszlicsáré ügy idáig fajul, ennyi plusz munkával jár hagytak volna futni.  Gondoltam , magamban, ez jó jel, tanultak a fiúk. A gyilkosok, a betörök és a garázdák után kell hajtani , nem azokra akik kitermelik a fizetésüket.

M3. Ma már nem egy gyorsasági szakasz. Egymást érik a telepített sebességmérők amelyeket könnyű kiszúrni. Ott pöffeszkednek a sztráda feletti traverzeken. Ezenkívül minden pihenőben, kútnál áll már a háromlábú gyorsaságmérő. Ami a tapasztalatok szerint pontatlan, mellé lő és az egymás mellett döngetőket nehezen különbözteti meg. Tehát ha én szabályosan robogok de az engem előző kocsi túllépi a megengedettet s a masina rá gerjed  én is bekaphatom a legyet.  A rendőrség már tudja ezt a malőrt így akik ezzel védekeznek futni hagyják.

Amit még tudni kell a külföldi rendszámosok, főleg a felsőbbrendű szlovák autósok továbbra is érinthetetlenek. Nem tudják semmilyen államközi szerződés alapján megmázsálni őket. Én viszont ha Kassa előtt beleszaladok a mérésbe ott helyben euróban pengetek.

El ne felejtsem , rendpárti, rendőrpárti vagyok csak túlteng az igazságérzetem. Ezért  időnként jól megfaragják.