Diósgyőri VTK – Olimpia Satu Mare összefoglaló
Utolsó felkészülési mérkőzését játszotta a DVTK a jövő szombati bajnoki rajt előtt. A szatmárnémeti Olimpia ellen Miroslav Grumić és Lipták Zoltán volt eredményes diósgyőri oldalról.

Felkészülési mérkőzés

Diósgyőri VTK – Olimpia Satu Mare 2-1 (1-0)

Diósgyőri Stadion, 1800 néző. Játékvezető: Nagy Róbert (Demeter János, Márkus Tamás).
DVTK: Antal – Eperjesi (Németh M., 56.), Lipták, Kovács G., Husić – Egerszegi (Halmai, 70.) – Nikházi, Koman (Bognár I., 58.), Boros (Kitl, 46.), Bacsa (Barczi, 46.) – Grumić (Takács T., 42.). Vezetőedző: Bekő Balázs.
Olimpia 1. félidő: Baican – Ciul, Onicas, Heil, Muntean – Rus, Chivari, Villand, Selagga – Markus, Salagean. Vezetőedző: Tiberiu Csik.
Olimpia 2. félidő: Baican – Ciul, Onicas, Heil (Simon, 6.), Muntean – Lukacs, Tillinger, Donca (Ionescu, 80.), Gulya – Cadar, Faur.

Felkészülési mérkőzés: DVTK - Olimpia
Miroslav Grumić nagyszerűen lőtte ki a hosszú alsó sarkot (Fotó: Szabó Gábor)

 

Gólszerző: Grumić (1-0) a 6., Lipták (2-0) a 48., Cadar (2-1) az 59. percben.

Kulcspillanatok

6. perc: Vezet a DVTK! Lipták adott hatalmas lőtt passzt a saját térfélről a 16-os előterében kilépő Miroslav Grumić-nak, aki lekezelte a labdát, majd 15 méterről balról kilőtte a hosszú alsó sarkot, 1-0.

48. perc: Megduplázta előnyét a DVTK. Barczi szöglete után elsőre még kijött a tömegből a labda, másodszor azonban az előre húzódó Lipták Zoltán 16 méterről jobbról kilőtte a hosszú oldalt, 2-0.

59. perc: Szépített az Olimpia. Gabriel Cadar némileg váratlanul lövésre szánta el magát 18 méterről, a labda a jobb alsó sarokban kötött ki, 2-1.

 

Bekő Balázs: – Az első 15 perc jó volt, utána sajnos kapkodóvá vált a játékunk. Ez azért is probléma, mert ma is látható volt, hogy képes a csapat arra, hogy kontolláljuk a mérkőzéseket, főleg hazai pályán. Az utolsó héten frissülni kell, és akkor a Vasas ellen is győzni fogunk a bajnoki nyitányon.