Rudi biztatott fel – Az Isten szabadságra ment – készül a forgatókönyv, megfilmesítik  – egyszerre kezdtünk
Varga Rudi aki hetek óta nem veszi fel a telefont nekem - haragszik?

Kevesen tudják, hogy dr. Varga Rudolffal együtt kezdtünk a Földes Ferenc gimnázium első C osztályában. Időnként a sors összehozott minket majd szétválasztott. Rudi sikeres költőként, íróként debütált meglehetősen gyorsan míg jómagam a napi firkálást választottam. Az Észak-Magyarország harmadik emeleti 306. számú szobájában is együtt dolgoztunk jó ideig. Az utóbbi tíz esztendőben megirigyeltem barátom irodalmi babérjait, s hogy minden hónapban meglepett egy újonnan kiadott könyvével. Majd felbiztatott, hogy magam is adjam ki az összegyűlt irományaimat. Szó szerint egy útmutatót állított össze, hogy miként kell kiadót keresni és hogyan tárgyaljak velük. Hozzátette, bármennyire is jó a kiadó , egy idő után észrevehetően, átcsesznek. Ez az élet rendje. Mint minden üzletben a társak közös célja minél nagyobb profitot kihasítani a bevételből. Pontosabban az író ír, körmöl, a kiadó meg invesztál és kaszál. Vagy beég mint az István malom.

A lényeg Rudi barátomnak sokat köszönhetek, hogy rávett a könyv kiadásra.  Akiknek meg nem tetszik tessék Őt hibáztatni.

Folytatnám aki nem olvasta ezt a könyvemet most ajánlom a figyelmébe. Ugyanis néhány hozzáértő ember arra készül, hogy megfilmesítse. Mi tagadás, soha nem írtam forgatókönyvet, nem is tudom miként szokás. Elképzelésem, hogy ez a film a Jób lázadása című magyar produkcióra hajazna, más formában. Ha sikerül mindenben megállapodni a megfilmesítésben, ennek a joga a birtokomban van akkor itt közhíré teszem a jó hírt.

Ami jóleső érzéssel tölt el, hogy az édesanyám sorsáról szóló könyv tavaly októberben jelent meg, s azon a napon hoztam le az első példányokat amikor mamám bekerült a kórházba. Szerencsére akkor megmentették a megyei kórház intenzív osztályán alig egy hét alatt talpra is állították.  Tulajdonképpen úgy hozták vissza az életben 94 esztendősen, hogy még a lakásán beépítettek egy pacemakert a szívéhez. Hála a mentősöknek és az orvosoknak.  Tehát megérte a könyv megjelenését és még el is olvasta.  Néhány példányt maga dedikált az intenzív osztályon. Végül idén áprilisban örökre elaludt.

Micsoda öröm lett volna ha megéri a film bemutatását is.

Szanto - Isten szabadsagra ment borito.indd