Te meddig vagy? – Fenntarthatósági pályázat a Telekomtól

Különleges – zene/slam, filmkészítési valamint kreatív – pályázatot írt ki a Telekom a szeptember utolsó szombatján megrendezendő 8. Fenntarthatósági Nap kapcsán.

 

A „Te meddig vagy?” témakörben meghirdetett pályázattal a világban zajló gazdasági, társadalmi vagy környezeti szempontból való eltávolodásra szeretné felhívni a figyelmet a rendezvény főszervezője, a Telekom. Gazdaság, barátok, állás, család, célok, jövő, generációs szakadékok, kivándorlási hullám, haldokló falvak stb. témában lehet slam, film, dal vagy bármi más kreatív formában elkészített művel, vagy művekkel nevezni.

A beérkező pályázatokat a zsűri, Novák Péter, zenész, táncos, koreográfus; Rohonyi Gábor, rendező; Szabó Simon, forgatókönyvíró és rendező; Szegedi Csaba, kolorista, a MOME tanára valamint Szomolányi Katalin, a Fenntarthatósági Napok főszervezője bírálja el. Pályázni legkésőbb 2015. szeptember 11., 10 óráig az internetes közösségi oldalakra (YouTube, Videa, Flickr stb.) feltöltött munkákkal, majd azok linkjének, vagy esetleg az eredeti műnek a palyazat@fenntarthatonap.hu címre való elküldésével lehet.

A „Zene, slam” kategóriába nevezőknek saját szerzeményű dalt vagy slammelt előadást kell készíteniük. A nyertes 200 ezer forint értékű hangszervásárlási utalványban, a második helyezett retromikrofonban (Shure 55SH), a harmadik pedig digitális diktafonban (H1 Zoom) részesül.

A „Film” kategóriában indulók 1-3 perces filmmel nevezhetnek szintén fenntarthatósággal kapcsolatos témákban. A kategória első helyezettje GoPro Hero 4. Black Edition-t, a második egy speciális drónt (PARROT AR.Drone 2.0 Elite Edition Sand), a harmadik 6 fős városnéző túrára beváltható PediCab kupont kap.

A harmadik, amatőr kreatívoknak meghirdetett pályázat esetében festéssel, rajzolással, építéssel, fotózással vagy éppen flashmob szervezéssel kapcsolatos egyedi pályaműveket várnak a zsűritagok. A kategória nyertesei szintén értékes jutalomban részesülnek. A győztes páros belépőt nyer a Milánói Világkiállításra, a második helyezett egyedi, kézzel készített Longboard-ot kap, a „bronzérmes” pedig 40 ezer forint értékű TOMS vásárlási utalvánnyal lesz gazdagabb. A közönségdíjas pályázó jutalma pedig 1 darab 2016-os VOLT, vagy Sziget fesztiválbérlet. Kategóriánként egy pályázó legfeljebb három pályaművet nevezhet.

A zsűri által kiválasztatott legjobb alkotások 2015. szeptember 26-án a Millenáris Parkban megrendezendő – a díjátadónak is helyet adó – 8. Fenntarthatósági Napon lesznek láthatók. A kiállított alkotások közül az FN8 látogatói szavazhatják meg a legjobbat.

További információk: http://www.fenntarthatonap.hu, https://www.facebook.com/fenntarthatonap