Kis  és nagy dolgok –  a szűkség törvényt bont – megesik, hogy belopózunk – a szőrösszívű parkolós –  a vécés tikett leehető – eltűntek a sárga házak – szarból várat építettek

Tetszik tudni van egy bizonyos életkor, ami a születéstől az elmúlásig tart és ezen idő alatt megesik a hirtelen biológia szükséglet. Kis és nagydolog. Ezek olyan halaszthatatlan ,elvégzendő feladatok. Tapasztalatom, hogy a város tervezők ezt az íróasztalnál nem veszik számításba. Manapság. Ugyanis régebben, még az átkosban is egymást érték a földalattira hajazó nyilvános vécék. Budapesten meg a járdákon is álltak  az enyhülést hozó jellegzetes sárga házak. Akik ezeket üzemeltették tehetős vagyonos vállalkozók voltak és az idős asszonyok versengtek egy ilyen vécés állásért. Akkoriban keletkezett ez a fals mondás – szarból is lehet várat építeni.

A  pesti Bazilika előtt szezonban hömpölyög a nép. A turisták keresik a Toytoyt, de hiába. Jómagam lementem a földalattinak tetsző lépcsősoron, ahol egy hipermodern parkolót találtam. Azt amelyikben liftes kocsitárolók vannak egymás fölött. Ebben egyszer egy komputeres szoftverhiba miatt három napra bennrekedtek az autók. Kerestem volna a mosdót, válasz itt van, de ahhoz előbb oda kell parkolnom.Na nem jött össze. Végül egy magyaros vendéglőbe lopóztam be. Stikában végeztem el, közbe már terveztem, ha elkapnak rendelek egy tejfölös borjúpaprikást galuskával. Kerül amibe kerül.Megúsztam, láthatatlan emberként kisétáltam, mintha az enyém lenne az étterem.

Különben aznap még a Hold utcai Tüköry étteremben is volt jelenésem, mint vendég. A teraszon a fenti táblával kellett szemeznem a tárkonyos krumplileves és a Marschalmáj elfogyasztása között. Aki nem itt tömi a fejét, ki van tiltva a toalettről.Különben meggyőződésem, hogy a vendéglátósoknak nem kellene ennyire  szőrözniük, nem lenne szabad ennyire mereveknek lenniük. Egy apró gesztussal Magyarország jó hírét kelthetnék ha megnyitnák a sokaknak fontos megváltást, enyhülést okozó helyiség ajtaját. Képviselőként már a parlamentben interpellálnék, hogy frekventált turista övezetekben legyen megfelelő számú vécé akár fizetős vagy ingyenes.

Különben  az osztrák határ előtti MOL kútnál is van egy Marché bisztró. Ezeken a helyeken beléptető kapu van, száz forintosokkal működik az alagsorban. Sőt még pénzváltó is van, papír ötszázast váltana, ha üzemelne. Csak gyűri vagy elnyeli a papírpénzt. Ez is ügyes. Meg az is, hogy az ottani jegyet le lehet vásárolni a bisztróban. Ezt azért találták ki, hogy a turistabuszok ne csak az pinceszolgáltatás miatt rohamozzák meg  a Marchét.image 20150824_160352 20150825_094303 20150825_094313és