Skoda élmények a 2015-ös Frankfurti Nemzetközi Autószalonon

2015. szeptember 15 és 27 között megrendezésre kerülő Frankfurti Autószalon különleges kiállítási darabja az új Skoda Superb Combi modell lesz. Az intenzív érzelmeket ébresztő megjelenéssel, korszerű műszaki megoldásokkal és kiemelkedő térkínálattal büszkélkedő középkategóriájú kombi most először lesz látható egy nemzetközi autó kiállítás keretein belül. A nagyközönségnek lehetősége lesz továbbá közelről szemügyre venni a sportos új Skoda Superb SportLine illetve a cseh márka zászlóshajójának leginkább üzemanyag-takarékos és a legalacsonyabb károsanyag-kibocsájtással üzemelő változatát, a Skoda Superb GreenLine modelleket. Autókiállításon eddig még nem találkozhattak az érdeklődők a Skoda Rapid Monte Carlo és Skoda Rapid Spaceback ScoutLine modellekkel, amelyek a dinamikus Skoda Octavia RS 230 és Skoda Fabia R5 Combi modellekkel együtt kiválóan szemléltetik a márkának a precizitás iránti elkötelezettségét.

 

Néhány hónappal a Skoda Superb sikeres piaci bevezetése után a cseh márka – nemzetközi autókiállítás keretei között most először – bemutatja zászlóshajójának kombi kivitelét. Akárcsak a limuzin, a Skoda Superb Combi formavilágában és technikájában szintén új szintre emeli a modellsorozatot. „A Skoda márka további területek meghódítására készül, ennek érdekében egyre nagyobb hangsúlyt fektet a márka két alapvető értéke, a térkínálat és a funkcionalitás mellett az érzelemgazdagságra is.” – nyilatkozta Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland, a Skoda igazgatótanácsának elnöke. „Az új Skoda Superb Combi, amely az esztétika és a funkcionalitás nagyszerű kombinációja a középkategóriában, tökéletesen testesíti meg a márka céljait.”

Az új Skoda Superb Combi megalkotásakor sikerült a Superb limuzin változatának megkapó formanyelvét átültetni egy középkategóriájú kombi dinamikusan elegáns karosszériájára. A mutatvány sikere köszönhető a moduláris keresztmotoros platform (MQB) alkalmazásának, amely jóvoltából a Superb Combi gazdálkodhat szegmensének legkiemelkedőbb térkínálatával. Ez a belső tér átlagon felüli térkínálata mellett a csomagtartó méretére is ugyanúgy igaz. A csomagtér maximális térfogata közel 2 000 liter, amely érték leginkább a felső-középkategóriás autókra jellemző.

Az új Skoda Superb Combi kényelem szempontjából is magasra tette a mércét. Különleges kényelmi felszerelése a menetdinamikai szabályzórendszer választható üzemmódjaival kiegészített adaptív lengéscsillapítás-szabályzás (Dynamic Chassis Control; DCC). Az új fejlesztésű klímaberendezés, amely most először kínál háromzónás változatot, az elektromos mozgatású panorámatető, az állóhelyzeti fűtés, a fűthető ülések, a fény- és esőérzékelő ablaktörlők illetve a fűthető első szélvédő és a fűthető ablakmosó fúvókák tovább fokozzák a bent helyet foglalók kényelmét. Az elektromos mozgatású csomagtérajtó a hátsó lökhárító alatti megfelelő lábmozdulat hatására automatikusan tárul fel. Számos új segédrendszer segíti a ki- és beparkolást, amely így egyszerűbben megy, mint eddig bármikor. További hasznos megoldás a két első ajtóban elhelyezett esernyő.

A Skoda Superb Combi hálózatba kapcsolhatóság terén is a maximumot nyújtja. Az új infotainment rendszereken keresztül a Skoda Superb Combi automatikusan összekapcsolódik az okostelefonok többségével, így bizonyos alkalmazások a jármű képernyőjén is megjeleníthetők. A SmartGate funkció révén a jármű bizonyos adatai az okostelefonra is lehívhatók.

Nagy sebességű internet-kapcsolat segítségével az új Skoda Superb Combi nem más, mint egy kerekeken gördülő hotspot. Az új Skoda Media Command App segítségével az autó infotainment-rendszere a hátsó ülésről is kezelhető.

Kompromisszum kizárva – ez a Skoda mottója a biztonság kapcsán. Az új Skoda Superb Combi minden olyan biztonsági segédrendszerrel rendelkezik, amely az új Superb limuzin kínálatában is szerepel. Az Európai Unió minden országában az alapfelszereltség részét képezi a városi vészfék-funkcióval kiegészített Front Assist, a másodlagos ütközésvédelem funkcióját is tartalmazó elektronikus menetstabilizáló rendszer (ESC), az elektronikus gumiabroncs-nyomásellenőrző rendszer, az elektronikus differenciálzár-hatású funkció bővített változata (XDS+) és a hét légzsák is. Extrafelszerelésként számos további vezetői segédrendszer közül választhatnak az ügyfelek, ilyen például az adaptív sebességszabályzás (Adaptive Cruise Control; ACC), a sávtartó asszisztens (Lane Assist), a közlekedési torlódás asszisztens (Traffic Jam Assist), a holttér-figyelő rendszer (Blind Spot Detect), a hátsó kiállás-asszisztens (Rear Traffic Alert), a vészhelyzet-asszisztens (Emergency Assist), a fáradtságérzékelő funkció (Driver Alert), a sebességhatároló (Speedlimiter) illetve a közlekedési táblák kameraalapú felismerésével kiegészített asszisztens (Travel Assist) és a hegymenet asszisztens (Hill Hold Control). Innovatív világítási rendszerek sora érhető el az új ŠKODA Superb Combi modellnél: a folyamatos távfény megfelelő részleges kitakarásával működő kibővített funkciójú távolsági fényszóró-szabályzás (Smart Light Assist), a távolsági fényszóró-asszisztens (Light Assist) illetve az Adaptive Frontlight System (ASF) funkció.

 

Az új Skoda Superb Combi üzemanyag-fogyasztás és károsanyag-kibocsájtás terén is új mércét állít. Az új modell elődjéhez képest akár 30 százalékkal kevesebb üzemanyaggal is beéri, ennek megfelelően szén-dioxid kibocsájtása is 30 százalékkal csökken, miközben a motorerő akár 20 százalékkal is nőhet. Korszerű erőforrásai közül négy aggregát szerepel összkerékhajtással a választékban.