„A mi gyökereink a szolnoki gulyás, és a 3+2 zenekar” – BODRI interjú és dupla klip – premier

A BODRI és a Miskakancsó, azaz az „Alföldi betyárbanda” egyszerre két vadonatúj klippel is jelentkezett a napokban. A ska – pop – lakodalmas zenekar a koncertek mellett első lemezén dolgozik:  számos vendégzenésszel kiegészülve folyamatosan készítik a stúdióban az új dalokat: hangszerekkel, zenekari hangszereléssel, élőben rögzítve.

„A mi gyökereink a szolnoki gulyás, és a 3+2 zenekar” mesélte Mr.Goulash a banda dobosa, szövegírója. „A csapat minden tagja sok éve zenél már a hangszerén, számtalan stílusban kipróbáltuk  magunkat (pop, rock, reggae, punk, ska – de pl. énekesünk, Norbi fiatal kora ellenére a magyar nótákat is szívesen énekli) – mindegy milyen műfaj ha jó a zene! Ez volt a BODRI alapötlete, és az a szándék hogy megmutassuk: a mulatós, vagy lakodalmas dalok is szólhatnak másképp is mint ami manapság megszokott – és igyekszünk a szövegekre is nagyobb figyelmet fordítani.

Nálam egész egyébként a 3+2 – re vezethető vissza… Ugye ők is rock zenekar voltak, aztán  elkezdték ezt vegyíteni a lakodalmas zenével, és ismerjük a végeredményt. Anno édesanyám – és mindenki más a lakótelepen, no meg az országban – folyamatosan azt az ominózus lemezt hallgatta. Ekkor ismerkedtünk meg először ezzel a műfajjal, aztán később még alaposabban, mikor vendégként egy – egy jobb lagziba is elmehettünk. Nyilván ízlés dolga, de szerintem sok magyar ember ezekre a népdal – nóta gyökerű muzsikákra tud legjobban mulatni. Az én lagzimon legalábbis ezeket a nótákat húzták a zenészek, és nem maradt ülve senki. De pl.a  mi baráti társaságunkban a Kicsiny falu c. 3+2 dal nélkül  a mai napig nem múlhat el buli, jut eszembe egyszer fel kellene dolgozni. A másik kapcsolódási pont velük az, hogy élőben, zenekarként játszanak (nem is akárhogy!), ami elég ritka ebben a közegben. Mi is ezt szeretnénk ahol csak van erre lehetőség: felmenni a színpadra, megmarkolni a hangszereket, és gitárral, dobbal, meg a többivel élőben nyomni a lagzis/ska – t, megmutatni hogy így is lehet!

Ja igen, a ska: miután mi sokáig játszottunk ilyet is, nem volt nehéz észrevenni a lakodalmas zenében a ska lüktetését – és innen már nem kellett sokat kombinálni: elkezdtük keverni a kettőt, és mondhatom elég jól szórakozunk közben. (A nevünkben pedig azért szerepel a Miskakancsó szó, mert el van benne rejtve a ska…) Ja, és fontos, hogy ugyan az elején még stúdióprojektként régi jó népdalokat és nótákat dolgoztunk fel, elég hamar elkezdtünk hasonló stílusú saját dalokat is készíteni, ami szintén nagyon jó móka! Az egyik legelső dalunk a másik szerelmünkről, a szolnoki gulyásról szólt, és abban a megtiszteltetésben részesültünk, hogy ez lehetett a Szolnoki Gulyásfesztivál hivatalos dala (immár 17 éve zajlik ez a rendezvény Szolnokon, városunk nagy büszkesége, 40-50.000 ember ünnepli ilyenkor a legmagyarabb ételt!) A BODRI – val persze még a történet elején tartunk, csak tavaly kezdtünk el koncertezni, de szerencsére a közönség veszi a lapot, szóval reméljük sok pörgős BODRI dal- és buli vár még ránk!”