A felfrissülést jelentő deszkák – felléptem a színpadra – remegett a levegő, vibrált minden tagom

imageJaj nekem nem találom a legjobb képet arról a különleges dobogóról amit most láttam Bécsben a Marihilferen, pontosan a valamikori Habsburg játékbolt előtt. Magam se értettem, hogy mi lehet ez, és minek van oda kirakva. Egy olyan hat négyzetméteres színpad, korlátokkal és két fellépőkkel. Először azt gondoltam valami helyi Hyde park lehet. Persze a szakmai kíváncsiságom nem hagyott nyugton , felléptem a világot jelentő deszkákra és beindítottam a vezérlőpultot. Kapcsoltam és gázt adtam. A talpam alatt vibrált, pulzált, rengett a padló.  Annyira, hogy a szemem elhomályosodott és minden porcikám remegett.  Nem sokáig bírtam a gyűrődést, egyedül maradtam a placcon és fél perc múlva önként leszálltam. Mások se bírták tovább. Nem véletlenül van kiírva, hogy maximum öt percig ajánlatos használni.

Ma sem tudom mire volt jó mindez. Csak később jöttem rá. Kiment a fáradtság a lábamból, sőt a combomban is megszűnt  a fájás. Szinte felfrissültem. Mintha jól megmasszíroztak volna. A felírat szerint egyszerre 10 embernél több nem állhat erre a szerkezetre.

Később a helyiektől is érdeklődtem, ki , minek rakta oda ezt a csuda dolgot. Nem látták, s nem hallottak róla.  Volt aki azt mondta, régen ott van, eszébe se jutott megnézni.  Most majd ő is kipróbálja.