Lazítani kell. Időnként lazítani kell. Mondjuk úgy, hogy rezgőre állítjuk a mobilt és egy jót csatangolunk a fővárosban. Budapesten. Ami elég közel van és most talán Európa legbiztonságosabb helye. Kopogjuk le, gyorsan.
A Bazilika környékén – mint írtam már -. egymást érik a jobbnál jobb, s felkapott éttermek, fagylaltozók. Legutóbb erre felé szúrtam ki az egyik leghangulatosabb éttermet, a Platzot. Igaz az utcai terasza már bezárt, most újítják majd fel , de a portál közeli asztaloktól is jól látni a tér nyüzsgését. S misem kellemesebb mint úgy falatozni, hogy közben kibámészkodunk.
Most röviden, itt fedeztem fel igazi magyar specialitást, amit otthon is ritkán kotyvasztunk. A tojásos galuskát. Friss zöld salátával. Gondolom nem kell mindig az olasz, a talján konyhát ajnározni. Magyar bendőbe magyaros kaját. Ha most lehurrognak, elmondom mi a nudlit prézlis lekvárral, mákkal eszük. A bambinók ugyanezt choniként sajtszósszal vagy spenótosan. Minden formájában kedvelem, időnként mégis meglepődöm ha nálunk a kínai és az olasz éttermek – általában magyar szakácsokkal – forgalmasabbak mint a hazai konyhát vezetők.
A Platz étlapja az interneten megtalálható. Figyelemreméltó . Gourmandoknak élvezetes olvasmány. Jóllakni nem lehet vele viszont meghozza az étvágyat. S figyelem hamarosan bővül a választékuk. Ha arra jár ne kerülje el – jegyezze meg a Bazilikához a legközelebb a Platz!