Az idők jelei – polgári vitakör  – a magyar valóság – a fennmaradásunk a tét

imageJól sikerült kerekasztal beszélgetés keretében dr. Kriza Ákos Miskolc város polgármestere fogadta ma este Balog Zoltán minisztert, Osztie Zoltán atyát és Záborszki Kálmán karnagyot az avasi gimnázium színháztermében. A polgármester elmondta, itt az idő, hogy a felelősen gondolkodó keresztény értelmiség értékelje a magyar valóságot, utat mutasson a társadalomnak. Az idők jelei című nyilvános vitaanyagot  a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület és a Professzorok Batthyány Köre közösen szerkesztett. A vendégek erről mondták el a véleményüket majd a népes hallgatóság kérdéseire válaszoltak.

Egy fontos hír – Balog Zoltán miniszter itt jelentette be, hogy a következő operafesztiválra 300 millió forintos támogatást nyújt a kormány. Ezzel is értékelve a rendezvény eddig elért sikerét.

Az elhangzottakról  bővebben  írok majd. Balog Zoltán miniszter előadása, hozzászólása különösen érdekes volt, mivel rengeteg aktuális  politikai ügyben hangsúlyos véleményt formált. Bár megjegyezte – látja a sajtó munkatársainak a jelenlétét – de a kvóta ügyben akkor se rejti véka alá a véleményét.