Langsam…- megcsipkedik a száguldozókat – lesben állnak a fix traffipaxok – a Lévayn is szívbajt hoznak rám

A városban igyekszem óvatosan közlekedni. Sokat vezetek. Mára ismerem a traffipaxok összes búvóhelyét Miskolcon. Mostanában a Lévai József utcában hozzák rám a szívbajt. Ott ugyanis csak negyven kilométerrel lehet gurulni. Szinte kézifékkel gurulok arrafelé.

A sztrádán viszont ahogy öregszem egyre bátrabban nyomom a gázt.Persze a megengedett határok között. Most viszont fokoznom kell az óvatosságot ha nem akarom támogatni a költségvetést. Mostanra 132 fix sebességmérőt helyeztek üzembe országszerte. Ezek már mindent tudnak. Mi meg jó ha tudunk erről, hogy hol és merre lelhetők fel. Itt árulom el, hogy már kapható az az apró GPS doboz amely minden mérő előtt figyelmeztet, lassítsa ha nem akarsz fizetni.

Hülye az aki ennek ellen feszül.  Sok a baleset, s a gyorshajtás máig is vezet a szerencsétlenségek okai között. Tény, hogy minél gyorsabban vezetünk annál nagyobb a kockázata, hogy megesik velünk is ami bárkivel megtörténhet.

Ám jómagam máig is a karambolok legfőbb kockázatát az úgynevezett követési távolság figyelmen kívül hagyásában látom. Roppant zavar amikor egy idióta előzés közben mögém robog és a tükörben leolvashatom a szájáról mit mond, morog.  Ezek a barmok abban a hiszemben vezetnek, hogy a matricával együtt az egész pályát megvették, s aki eléjük merészkedik azt le kell seperni. Mert ők sietnek, nekik dolguk van mi meg pofátlanul 140 -nél gyorsabban nem döngetünk.

Ami gond, hogy  ezeket a disznóságokat nem akarják, nem tudják kiszűrni a rendőrök. Hallott e már valaki arról, hogy egy ilyen lesöprős örültet megcsíptek, s megbüntettek?

Néhány kép és lista , hol érdemes lassítanunk.image image image image image image image