Az illetékes reagált – mitől címeres a farmtojás – ha állatbarát ezt keresi majd – milyen a finom omlett

imageGyakran megesik, hogy az itt megjelent fricskákra komolyan reagálnak. Ilyenkor elégedett büszkeség tölti el a keblemet, lám nem hiába kötözködtem. Nemrégiben például azon filóztam, hogy miként tehetnek magyar címert egy tojásos dobozra és mitől lehet ez egy állatbarát termék.

Nos, dr. Kertész Tamás a Győri Farmtojás ügyvezető igazgató elmondta, hogy számukra kihívás, hogy minél több magyar terméket fogyasszunk, vásároljunk. S mielőtt címeressé tették volna a csomagolást illetékes helyen megszerezték a hozzájárulási engedélyt. Gratulálok.

S, hogy mitől állatbarát a tojás?  Hogy ez nekem nem jutott eszembe, gondolom vagyunk még néhányan  akik ebben az információhiányban szenvednek., Számukra is elárulom, a farmtojás telepén a tyúkok nem ketrecekben tengődnek. Szabadban, a friss levegőn kellemes környezetben kapísgálnak a kakasok körül. Ennek eredményeként a szárnyasok szép nagy óriás sárga tojásokkal lepnek meg minket.

Köszönöm a választ.  Már is megyek is készítek egy hat tojásos omlettet. Tejesen, kevés tejföllel és bő vajon. Teszek rá kenyérmorzsát s sok piros paprikát. Jó étvágyat! S ha tehetik csak a farmtojást keressék a spár áruházakban.