Heteken belül a német boltokban a Fornetti termékcsalád – a csigától a pogácsáig –
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Az első Fornetti szállítmány heteken belül indul Németországba – A vállalat külföldi és a hazai piacokon is erősíti pozícióját, amelynek révén idén is 10 százalék körüli növekedéssel számolnak

 

Kecskemét, 2016. március 16. – Hamarosan indítja az első szállítmányokat a Fornetti Németországba, miután megkapta első megrendelését egy Németországban piacvezető élelmiszeripari vállalattól. A magyar gyökerű nemzetközi vállalat termékei heteken belül a német vásárlók kosaraiba kerülnek. A megrendelést egy vezető, független német élelmiszeripari auditor előre be nem jelentett élelmiszerbiztonsági és minőségi ellenőrzése előzte meg, amelyen a Fornetti Csoport 96 százalékos értékelést kapott. A nemzetközi Aryzta csoport tagjaként a Fornetti tavaly 12 százalékkal növekedett, idén a hazai mellett a külföldi piacokon is erősíteni kívánja pozícióját, aminek révén 2016-ra is kétszámjegyű bővülést prognosztizálnak.

 

„Három héten belül megérkeznek a Fornetti első termékei a németországi kiskereskedelmi boltok polcaira” – jelentette be Sebastian Gooding, a magyar gyökerű, fagyasztott pékipari termékeket gyártó Fornetti ügyvezető igazgatója. A megrendelés egy hathónapos projekt záróakkordja, amelynek során a Fornetti az Aryzta partnereinek mutatta be saját termékeit. Az ügyletnek a vállalat élelmiszerbiztonsági és minőségi ellenőrzésen elért kiemelkedő – 96 százalékos – eredménye jelentette a záróakkordját.

 

„Az élelmiszerbiztonság minden országban egyre fontosabbá válik az iparág összes szereplője számára. Még a legnagyobb vállalatok sem kockáztathatják meg, hogy élelmiszerbiztonsági hiányosságok miatt elveszítsék vásárlóikat. E tekintetben a Fornetti Európában vezető szerepet tölt be a fagyasztott pékáruk piacán, ez üzleti sikereinek meghatározó eleme” – hangsúlyozta az ügyvezető igazgató, aki kiemelte, hogy a munkatársak kemény és áldozatos munkája, valamint a kiemelkedő gyártási sztenderdek fontos tényezői a Fornetti eredményeinek.

 

A kecskeméti központú Fornetti, amely tavaly augusztusban került az Aryzta Csoport tulajdonába, 12 százalékkal növekedett 2015-ben, a nemzetközi és a hazai piacokon tervezett pozícióerősítésnek köszönhetően pedig az idei évre szintén kétszámjegyű növekedéssel számol. A növekedésben fontos szerepe lesz a folyamatos fejlesztéseknek és beruházásoknak, valamint az Aryzta európai hálózatával való együttműködésnek.

 

Az elmúlt fél évben közel 200 új – többségükben Magyarországon foglalkoztatott – munkatárssal bővült a vállalat, a növekedés biztosítására pedig az elkövetkező 12-18 hónapban további közel 1 milliárd forint értékű fejlesztési programot hajt végre.

 

„A hosszú távú céljaink elérésének biztosítása mellett rövidtávon is szeretnénk további helyi sikereket elérni. 2016 nyaráig elsősorban a hazai pozícióink megerősítésére és a németországi terjeszkedésre koncentrálunk majd” – mondta el Sebastian Gooding.

 

 

************

 

 

A Fornettiről:

Az 1997-ben alapított Fornetti Kelet-Európa legnagyobb fagyasztott pékáru gyártója. A vállalat árbevétele 2014-ben megközelítette a 22 milliárd forintot, miközben csaknem 40 ezer tonna pékárut értékesítettek, aminek több mint a fele a nagy áruházláncok üzleteiben és a kiskereskedelmi üzletekben jutott el a fogyasztókhoz. A Fornetti közvetlenül több mint 970 főt foglalkoztat Magyarországon (Kecskeméten és Kiskunfélegyházán), és külföldön is közel 500 alkalmazottja van (Romániában Temesváron, míg Bulgáriában Ihtimanban). Termékeit 1800 „In Store Bakery”, vagyis „Pékség a boltban” típusú üzletben forgalmazzák. 2900 partnerből álló franchise hálózatot is működtet, valamint retail partnereinél jelenleg 11 országban, több mint 2000 sütési ponton megtalálhatóak termékei.

A vállalat 2015 augusztusa óta Európa vezető péktermékeket gyártó vállalatcsoportja, az Aryzta AG csoport tagjaként működik, ami egy új fejezetet jelent a Fornetti történetében. A megállapodást követően az új tulajdonos célja a Fornetti továbbfejlesztése és egy nemzetközi hírű, de magyar gyökerű nemzetközi nagyvállalat felépítése.