Felavatták Miskolc legújabb Skoda szalonját – végül is ez az igazi mi autónk – közép Európában a harmadik legnagyobb  – a vállalkozások gyorsan reagálnak a térség fejlődésére

Ünnepélyesen avatták fel Miskolc legújabb autószalonját, szervizét a város határában május harmadikán délután.  Dr. Demeter Ervin a megyei kormányhivatal vezetője a Skoda esetében teljes joggal orozta el a mi autónk szlogent. Maga is egy piros 105-ös Skodával kezdte a benzinpusztítást és szuperlatívuszokban dicsérte a gyár mostani termékeit. Viszont arról se feledkezett el, hogy az első kocsijában még gyakran felforrt a hűtővíz. Pfliegler Péter alpolgármesternek is volt régi Skodája, az övé viszont egy jobb széria lehetett mert semmi gondja nem volt vele. Mindketten büszkén hangoztatták, hogy nem véletlenül itt nyílt meg a közép Európa harmadik legnagyobb Skoda szalonja. Ez tanúsíthatja , hogy élénkül a gazdaság, a fejlődés útjára léptünk, hiszen a a vállalkozások csak a prosperáló régiókat preferálják. Eppel János a Porsche Hungária vezérigazgatója emlékszik azokra az időkre amikor egyre másra nyíltak a szalonok. A gazdasági válság alaposan megtizedelte ezeket, s a mostani avatás jelzésértékű. Hozzátette, hogy a Skoda egyre inkább a mi autónk. Az eladások száma szerint ez lesz a  legkedveltebb autómárka Magyarországon. végül Sándor Attila tulajdonossal a szalon igazgatójával közösen vágták át a nemzetiszínű szalagot.

Összefoglalva : újabb jelentős lépés a magyarországi ŠKODA márkakereskedések megújulásának útján a miskolci szalon.

A 700 négyzetméteres bemutatóterem az 1600 négyzetméteres összterületen helyezkedik el a város legfrekventáltabb területén a déli bevásárlóközpont szegletében.

 

Tavaly év végéig minden ŠKODA márkakereskedés teljesen megújult kívülről,

2018 végéig pedig  az átépítés belül is megtörténik és a jelenlegi arculatot korszerű dizájn váltja fel. A márkakereskedéseket ezt követően a világos, áttekinthető, egyszerű formák, a harmonikus színvilág, a moduláris dizájnelemek és modern világítási koncepció jellemzik majd. Ennek a folyamatnak a legújabb állomása a Miskolc Autó május 3-i megnyitása, mellyel Közép Európa – és természetesen Magyarország – legnagyobb, teljesen megújult ŠKODA márkakereskedése jött létre.

 

Az új miskolci márkakereskedés bemutatótermének alapterülete 700 négyzetméter, mely az 1.600 négyzetméteres telephely központjában áll.  A ŠKODA mellett a Volkswagen-csoport másik 5 márkáját – a Volkswagent, az Audit, a SEAT-ot, a Volkswagen Haszonjárműveket és a Das WeltAuto használtautó márkákat – is képviselő Miskolc Autó 61 munkatársa közül 17 foglalkozik a cseh márka értékesítésével és szervizelésével. Az új külső- és belső dizájn szerinti formai elemeknek megfelelő szalonban egyszerre kilenc autó bemutatására van lehetőség. A szerviz szolgáltatás a korszerű,

7 emelővel és 2 villamossági állással felszerelt szervizben folyik, melyet vizsgasorral és autómosóval is felszereltek.

A Miskolc Autó ŠKODA márkakereskedése is teljeskörű szolgáltatásokkal várja a cseh márka partnereit. Szakembereik az értékesítés és a szerviz mellett bérautó szolgáltatással, finanszírozási ajánlatokkal, biztosítási – és kárügyintézéssel, gumiszervizzel, és a Das WeltAuto garanciális használtautó szolgáltatásaival is kiegészíthetik ajánlataikat.

 

„Új ŠKODA bemutatótermünk letisztult, logikusan felépített bemutatóteremben, tágas, átlátható és ügyfélbarát környezetben működik. Ez kifejezi azt a technológiai irányt, amit ma a ŠKODA márka az ügyfeleinek nyújt. Úgy gondoljuk, hogy minden feltétel adott a sikeres működéshez, a terveink szerinti …. eladott autómennyiség eléréséhez – mondta Sándor Attila ügyvezető, aki 2010 óta üzemelteti Miskolcon a  6 márka értékesítését valamint szervizelését ellátó, sikeresen működő márkaképviseletet.

 

Az új miskolci ŠKODA márkakereskedés megnyitóján jelen volt Demeter Ervin, Borsod – Abaúj – Zemplén megye kormánymegbízottja, Pfliegler Péter, Miskolc Megyei Jogú Város alpolgármestere és Eppel János, a Porsche Hungaria ügyvezető igazgatója.

 

Az új ŠKODA márkakereskedések dizájnjában a homlokzat felületei jobb láthatóságot biztosítanak nappal és éjszaka egyaránt. Az új homlokzat, fehér és antracit szürke, azaz világos és sötét színek harmóniája jelzi az új idők hangulatát, amelyben elmaradhatatlan szerephez jut a zöld homlokzati csík, a ŠKODA alapszínével. Ilyen színű a bejárati modul is, amely a harmadik kötelező jellemzője az arculati váltásnak. A márka-arculat frissítése az új márka-oszlopokkal kezdődött, a pilonok fehér és zöld színben, alulról világító LED-ekkel jelzik a márkakereskedést. Ennél is látványosabb a külső nagy kommunikációs fal, amely 15-20 négyzetméteren hirdeti a cseh márka aktuális üzenetét.

 

A belső átalakítás hosszabb, költségesebb és komplexebb feladat, ezért a márka több időt adott a márkakereskedőinek ennek megvalósítására. Elegáns, minőségi padlóburkolat, korszerű bútorok, kényelmes fotelek várják majd az ügyfeleket, minden a minőségről szól. A már belsőleg is megújult szalonokban, mint például az új Miskolc Autónál, az ügyfelek hamarosan két várósarkot is birtokba vehetnek, az egyikben tanácsadó szakértő segítségével 3D-s képernyőn testre szabhatják álmaik Škodáját. De ha éppen szervizre várnak, akkor is kellemesen tölthetik el az idejüket, egy jó kávé elfogyasztásával és a nagysebességű wifi adta lehetőségek mellett, miközben gyermekük játszósarokban foglalhatja el magát. Közben aktuális ajánlatokat böngészhetnek és megismerkedhetnek a márka tartozék kínálatával is. Ez a belső tér a ŠKODA Human Touch elnevezésű programját is megvalósítja, amelyben kifejezésre jut, hogy a márka szeretne minél közelebb kerülni emberileg az ügyfeleihez.

image
Eppel János a Porsche Hungária vezérigazgatója
image
Pfliegler Péter Miskolc város alpolgármestere – mondta – gyakran emlegetik Dr. Kriza Ákos polgármesterrel, hogy az ilyen avatások jelzik, a város a fejlődés útjára lépett
image
Dr. Demeter Ervin a megyei kormányhivatal vezetője – a Skoda egyre inkább a mi autónk
image
Dr. Vérten Sándor a Porsche Hungária igazgatója

Kerényi László ott készült fotóiból hamarosan felteszünk egy sorozatot. image Megb