A Kormány és a Belügyminisztérium támogatásával  -láthatósági mellények polgárőröknek

 

image imageMagyarország Kormánya és Belügyminisztériuma 2014 őszén jelentette be: 200 millió forintos, rendkívüli támogatást nyújt az Országos Polgárőr Szövetségnek /OPSZ/. Ezt az összeget kizárólag az önkéntes bűnmegelőzők láthatósági mellényeinek beszerzésére használhatják fel.

A bejelentést követően 2015. áprilisában közbeszerzési eljárás indult – eredménytelenül. Emiatt 2015. decemberében újabb közbeszerzési eljárást írt ki az Országos Polgárőr Szövetség, amelyre hat cég jelentkezett. Miután kettőt már az eljárás elején kizártak, így négyből választották ki a győztes Vizuátor Kft-t. Az OPSZ Elnöksége a közbeszerzési bizottság döntését április 29.-ei ülésén egyhangúan jóváhagyta.

Ennek megfelelően május 23.-án az OPSZ elnöki irodájában aláírták a megállapodást az Országos Polgárőr Szövetség és a Vizuátor Kft. között. Ebben az alsózsolcai cég – amely hosszú évek óta minőségi beszállítója a polgárőr egyesületeknek, megyei szövetségeknek és az OPSZ-nek – vállalta, hogy az első körben, 75 napon belül leszállít a megyei szövetségeknek létszámarányosan elosztva 23 ezer láthatósági mellényt, majd ezt követően további 9 205 mellény kerül gyártásra és kiszállításra.

A gyártó cég úgy tervezi, hogy a június 18.-án Sopronban rendezendő Országos Polgárőr Nap alkalmából Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyék kapják meg elsőként a láthatósági mellényeket, amelyek nagyon erős, tartós anyagból készülnek, legalább 25 mosást kibírnak, így hosszú évekre biztosítják az önkéntes bűnmegelőzők számára a láthatóságot.

A megállapodást az Országos Polgárőr Szövetség részéről dr. Túrós András, az OPSZ elnöke, a Vizuátor Kft. részéről Molnárné Sáfrány Andrea ügyvezető írták alá.

A megállapodás parafálását követően dr. Túrós András OPSZ Elnöki Dícséretben és jutalomban részesítette Nagy Vivient, az Országos Rendőr-főkapitányság Készenléti Rendőrség közbeszerzési osztályának munkatársát, a bíráló bizottság tagját.

Tóth Zoltán

Fotó: Sebestyén Jenő