Budapestre jönnek a világ tudósai -az orvoslás  nagyágyúi- a keleti modell a gyógyításban – nemcsak a medicina gyártóké a világ

Magyarországon első alkalommal kerül sor a világ tudósainak találkozójára az Európai Integratív Medicina Szövetség Konferenciájának keretében, 2016. szeptember 9-10-11-én, a budapesti Aquaworld Resortban. Négy földrész több száz kutatója és gyakorlati szakemberei, a többféle orvosi modell egyidejű alkalmazásának a lehetőségei közül kiemelt figyelmet fordítanak a nyugati biomedikális modell és a világszerte egyre nagyobb teret kapó, több évezredes múlttal rendelkező hagyományos ázsiai, kiemelten a kínai gyógyászat (TCM) integrált alkalmazására.

Magyarország számos jelentkező közül nyerte el a megrendezés jogát, amely elismerése az itt folyó magas színvonalú orvosi-gyógyítói munkának, és bizalom az integratív gyógyászat jövőbeni  tudományos megvalósításához. Ehhez a több mint két évtizedes magyarországi gyakorlat, a Magyar Akupunktúrás Orvosok Társasága, a Pécsi Tudományegyetem ETK, és a és  újabban  Pécsi TCM Konfúciusz Intézete ad  példamutató szakmai alapot. Az orvosi-gyógyítói szakterület kiválóságai részvételükkel, a kutatásaik, tapasztalataik ismertetésével a világszerte széles körűen kibontakozó, és egyre erősödő gyógyítási szisztéma, a Cooperation Based Medicine (CBM) gyakorlati megvalósulását kívánják segíteni. Az orvosi tudás összetettsége, a technikai felkészültség és az eszközlehetőségek bővülése új szemléletű orvoslást, új működési modellt kíván a gyógyításban.

A konferencia fővédnökei: Dr. Rétvári Bence államtitkár, Emberi Erőforrások Minisztériuma,Dr. Ónódi-Szűcs Zoltán államtitkár, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Prof. Dr. Bódis József, a Magyar Rektori Konferencia elnöke. Felkért védnökök: Duan  Jielong, a Kínai Népköztársaság nagykövete,KoszugeDzsunicsi, Japán magyarországi nagykövete,RahulChhabra, India magyarországi nagykövete, YimGeun-hieong, a Koreai Köztársaság magyarországi nagykövete.

A sajtótájékoztatón Prof dr. Hegyi Gabriella, a konferencia elnöke kiemelte, hogy a konferencia a keleti és a nyugati orvoslás közötti hidat fogja erősíteni, magas tudományos értékű előadásokkal. Pető Ernő, a Magyar-kínai Gazdasági Kamara elnöke a két ország kapcsolatai szélesítésének a keretében az egészségügyi terület erősödéséről szólt. HuBifeng, az Új Kínai Befektetők Szövetségének az elnöke szorgalmazta a hagyományos kínai gyógyászat lendületesebb térnyerését az általános európai gyógyászatban. Dr. Betlehem József, a legújabb magyarországi Konfuciusz Intézet vezetője (amely Európában egyedülálló, és a világon a hetedik) a nemzetközi intézményhálózat szerepét hangsúlyozta a gyógyító tudományokban. Dr. Saary Kornélia, a Magyar Akupunktúrás Orvosok Társaságának alelnöke a gyakorlati tapasztalatok fontosságáról szólt. A konferencia vállalt küldetése: hozzájárulni a XXI. századi orvostudományok integrativitásának az erősítéséhez, közvetve az emberek egészségének az erősítéséhez, javításához a World Health Organization  által elfogadott  irányelvek szellemében.

 

 

 

ECIM 2016. Európai Integratív Medicina Szövetség

Budapesti Konferenciája, Kommunikációs Igazgatóság

Információk: G. Németh Györgyc. egyetemi docens, kommunikációs igazgató

www.ecim2016budapest.com ; gngy@gngy.eu ; t.: 00 36/30 9 30 41 24

 

 

Szakmai és médiapartnerek: Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége (128 tagszervezet),   ChinaCham Magyar-kínai Gazdasági Kamara Egészségügyi Tagozat, Magyar-kínai Integrált Orvosi Gyógyítói program, Globoport, Literatura Medica Publisher, Lage Artis Medicinae (LAM), Journal of Hungarian Interdisciplinary Medicine (IME), Orvosi Hírek, Új szemle (kínai lap), eLitMed.hu,WEBBeteg, DrPortal, Panorama, HetedHéthatár, Infovilág, Klasszik Rádió, Hatos Csatorna,.

image