Az öregurazás már nem fáj – a süketezésre viszont  allergiás vagyok-  igazából le is lőhetett volna –

imageAz úgy volt, hogy visszaütött. Tetszenek ismerni ezeket a sztorikat. Ma nekem is volt szerencsém egy ilyen purparléban egy rövid szerepet kapni. Kedvenc helyemről  a miskolci rendőrkapitányságtól kaptam egy tanúkénti idézést a mai napra. Szembesítésre.  Fegyelmezett állampolgárként igyekeztem 15 perccel előbb érkezni. Furdalt a kíváncsiság, mert a levélben benne volt: a szembesítés akár egy órát is eltarthat. Megmondom az igazat, régi ügy már ideje lenne elfelejteni, nem is is tudtam mire megyek, milyen témában leszek illetékes tanú. Egy hete agyaltam, kit is kell majd felismernem, kivel kell megmérkőznöm.

Az előtérben sokan voltak, a portán ülő szőke rendőrnő szorgalmasan körmölt, adminisztrált így várnunk kellett a bejutásra. Mikor ha nem most megcsörrent a telefonom s próbáltam elmagyarázni itt sajnos ki van tiltva a mobilozás. Már már leszereltem az erőszakos hívót, mikor a fegyveres biztonsági őr rám pirított keményen – az öreg maga teljesen süket , nem látja, hogy itt nem szabad mobilozni….

Mindenki előtt szembesültem az igazsággal, hogy eljárt felettem az idő. Nem akartam visszavágni, pisztoly csüngött az oldalán, hogy maga se olyan fiatal. Csupán azt kérdeztem, milyen jogon mer  sértegetni. A mi pénzünkön.Tagadta volna sértegetést, de hiába. Dühében inkább bevonult a szeparéjába uzsonnázni.

Hogy folytassam. A szembesítésre beidézett hölgy – az AAA autóház alkalmazottja nem jött el Fótról. Nem is mentette ki magát. Most várhatja a rendbírságot és remélhetően majd elő is vezetik. Nekem is ott kezdett derengeni, hogy a cseh autóházzal folytatott szakállas csatám egy nyugdíjig tartó munkát adhat az illetékes rendőrnek. A cég a közúti biztonság veszélyeztetésének, a csalásnak, az okirat hamisításnak  nagy mestere, de százféle módon akadályozza a nyomozást. Nyilván ez az érdekük.

Lefelé menet  már simán ment. A zsebemben lapuló telefon el volt zárva.  Nehogy már megcsörrenjen. Csak a belépő blaskát felejtettem el leadni, úgy kellett visszavinnem. S csak utólag gondoltam át , ez  fegyveres biztonsági közeg  akár le is lőhetett volna.