Ismét visszaélnek a Tigáz nevével, ezúttal Heves megyében

Újabb ”trükkös szakemberek” jelentek meg a TIGÁZ Csoport ellátási területén, akik ezúttal a heves megyei Ivádon próbálnak gázkészülékek elemeinek kicserélésére előleget beszedni a gyanútlan fogyasztóktól. A trükközők a Társaság megbízottjainak kiadva magukat próbálják megkárosítani az ügyfeleket.

Tovább folytatják a magukat TIGÁZ szakembereinek kiadó személyek a lakosság megtévesztését. Ezúttal egy Heves megyében található kistelepülésen, Ivádon igyekeznek rávenni a gyanútlan fogyasztókat, hogy cseréltessék ki konvektoraik zárószelepeit. A csalók a beígért munkálatokért azonnal kézpénzt, előleget kérnek, és a valós piaci árakhoz képest lényegesen drágábban kínálnak cserealkatrészeket a Tigáz nevében.

A TIGÁZ Zrt. és a TIGÁZ-DSO Kft. felhívja ügyfelei figyelmét, hogy a Társaság munkatársai, valamint megbízott külső vállalkozói semmilyen körülmények között nem jogosultak készpénz átvételére és átadására. A Társaság a be- és kifizetéseket kizárólag folyószámláról történő utalással vagy postai úton kiküldött (a TIGÁZ Zrt. nevével és azonosítójával ellátott) csekken bonyolítja le.

A Társaság arra kéri ügyfeleit, hogy csak olyan személyeknek nyissanak ajtót, és engedjék eljárni, akiknek személyazonosságáról, valamint szándékairól meggyőződtek. A TIGÁZ megbízásából dolgozó munkavállalók minden esetben arcképes, TIGÁZ arculati elemeket tartalmazó igazoló okmányokkal (igazolvány, megbízólevél) rendelkeznek. A fogyasztók felkeresésekor az az első lépés, hogy e dokumentumokkal igazolják magukat.

Felhívjuk fogyasztóink figyelmét, hogy a Tigáz nem végez karbantartási munkát a fogyasztói berendezéseken. Társaságunk azt tanácsolja, hogy az elvégzendő feladatokat illetően minden esetben kérjenek előzetes, írásos ajánlatot több vállalkozótól is, hogy az árakat összehasonlítva eldönthessék mely vállalkozótól kívánják a munkavégzést megrendelni.
A gázszerelőnek rendelkeznie kell egy fényképes igazolvánnyal, amely a szerelő nevén, igazolványszámán és érvényességi idején túl szakmai képesítését és az általa végezhető tevékenységeket is tartalmazza. A gázkészülékek javítását és ellenőrzését csak olyan szerelő végezheti el, akinek az igazolványában nemcsak a gázvezetékek, hanem kifejezetten a gázkészülékek szerelése is szerepel. A regisztrált gázszerelők, illetve a felülvizsgálatra jogosult gázszerelők listája megtalálható a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal honlapján: www.mkeh.gov.hu, illetve a www.gazigazolvany.hu weboldalon is.

Munkatársaink és megbízottaink a következő ügyekben kereshetik fel ügyfeleinket személyesen, otthonukban:
• Műszaki átvétel
• Mérő és házi nyomásszabályozó felszerelés
• Hitelesítési mérő- és házi nyomásszabályozó csere
• Fogyasztási hely kikapcsolás, visszakapcsolás
• Mérőhely ellenőrzés
• Mérőhely leolvasás
• Névátírás, fogyasztóváltáskor ellenőrzés
• Hibaelhárítás
• Díjhátralék behajtás
• Műszaki-biztonsági felülvizsgálat

A Társaság kéri fogyasztóit, hogy kellő körültekintéssel járjanak el, és ne hagyják magukat megtéveszteni. Abban az esetben, ha a munkát végző személy nem igazolja magát a fentieknek megfelelően, javasoljuk, hogy ne engedjék be a fogyasztási helyre. Amennyiben visszaéléseket tapasztalnak, kérjük, forduljanak a területileg illetékes rendőri szervekhez, valamint jelezzék Ügyfélszolgálatunkon a következő telefonszámon: 06 (40) 333-338.

További információ kérhető

Száraz Gábor TIGÁZ Zrt. szóvivő E-mail: szaraz.gabor@tigaz.hu Tel.:+36/30/471-2672