Tavalyi garanciával idei klaviatúra – a  leánykori nevén Saturn a kedvencem – fehérre feketét is vettem – így derült ki a turpisság – parókában is  a Médiamarktban

Kedvencem a miskolci Médiamarkt, a leánykori nevén a Saturn. Még akkor is bebarangolom, ha éppen semmire nincs szükségem. Ott ugyanis, helyben, a standok között rögtön rádöbbennek mi minden hiányzik az életemből. Bécsben is első dolgom a Marihilfer Strassen az ottani nagytestvér, a  Saturn áruház feltérképezése. A különbség talán annyi, hogy oda kint rengeteg lemezt kínálnak.  Mindig vannak új sramli és katonai indulós CD-k, amiket gyűjtők.

Most éppen egy olyan könnyű kis magyar karakteres klaviatúrára fájt a fogam ami a az Ipadhez és a Samsung telefonhoz is jó. A készséges hozzáértő eladók kedden elsőre ajánlották a Rapoo márkát. Sokáig csak azon hezitáltam, fehér vagy fekete billentyűs legyen. Az utolsót választottam, ám figyelmetlenségemre magam is csak otthon vettem észre, csak fehéret kaptam. A cserére nem szívesen hajlottak, mondván a klaviatúrát kibontottam, s utánam már senki nem veszi meg . Ám a jó üzleti kapcsolatunk és a nem valami dicséretes erőszakosságom hatására csak felajánlották a cserét.  Végül lustaságból csak nem éltem a lehetőséggel.

image
Nem mindegy , hogy bontjuk ki – magyarázta az eladó
image
Itt a dokumentum , miért nem bontották ki a vevőszolgálaton a múlt héten.
image
Egymás mellett a két jótállási papír. Miközben mindkettő egy héten belül, júliusban vettem. Az első koraszülött lehetett….

image Majd most vasárnap csak visszamentem egy kis szakmai tanácsért. Az új fehér klaviatúra ki tudja miért elfelejtette a magyar ABC kiosztást. A kedves eladó segített a helyreállításban, miközben én meg rákattantam a touch pad nélküli fekete billentyűzetre. Szuper áron. S a fizetés után boldogan vittem a zsákmányt a vevőszolgálatra, ahol a garanciajegyet lepecsételik.

Most tessék figyelni !  Arra számítottam, hogy mint a fehérnél simán elhajtanak, mondván a számla a garancia.  Arra számítottam, hogy eszükbe se jut az eredeti csomagolást megbontani. A múlt héten se tették. Ám most a hölgy kinyitotta és a benne lévő garancialevelet lepecsételte.  Próbáltam bizonygatni, hogy bezzeg kedden nem tette meg ugyanezt. Az kizárt – ezzel lezártuk a meddő vitát. Ennek hallatán már magam is elbizonytalanodtam,  aggódni kezdtem az emlékező tehetségem romlása miatt. Hazaérve első dolgom volt megnézni az előző klaviatúra garanciáját. S mit tetszenek látni a képen – a fehér billentyűzetet tavaly decemberben már lepecsételték.  Azt amit jómagam kedden, 2016 júliusában vásároltam. Így aztán persze, hogy az első vásárláskor nem nyitották ki a dobozt, minek is, hiszen tudták, a nekem szánt darabot egyszer már eladták. Eladhatták.

Őszintén sajnálom a történteket s kezdem hinni, hogy vonzom az ilyen eseteket. A vége csak az lesz, hogy kiteszik a táblát – Szántó István csak biztonsági kísérettel léphet az eladótérbe. Nem baj, akkor is bemegyek. parókában, álszakállal.A nekem való  kütyükből csak náluk van ilyen széles választék.