Mit eszünk – a Samsung és a Nestlé összefog az egészségért és a helyes táplálkozásért – jöhet a kakaós telefon kofeinos tévévelh

Nestle_Jean_Francois_Paroz_ JeanGrunenwald_

A Nestlé Egészségtudományi Intézet és Samsung Stratégiai és Innovációs Központ (SSIC), a világ vezető táplálkozástudományi és technológiai vállalatai összekapcsolják a Dolgok Internetét (IoT) és a táplálkozástudományt, hogy áttörő felfedezéseket tegyenek az egészséges életmód terén.

Budapest, 2016. augusztus 1. − A Samsung Stratégiai és Innovációs Központ és a Nestlé Egészségtudományi Intézet bejelentette együttműködését azzal a céllal, hogy az IoT technológia és a táplálkozástudomány eddigi eredményeit felhasználva új szempontokkal járuljanak hozzá az egészséges életmódhoz.

A partnerség célja, hogy az IoT, a tudományosan validált bio-érzékelés, a fejlett multimodális technológia és az átfogó táplálkozástudományi megközelítés kombinációjából teljesen új típusú eredmények szülessenek az egészséghez és a wellnesshez kapcsolódóan. Emellett a táplálkozással, az életmóddal és a fitnesszel kapcsolatos hasznos tanácsokkal szolgálnak, így arra motiválnak, hogy hatékonyabban kezeljük egészségünket és jól-létünket.

„Örömünkre szolgál, hogy partnerségre léphetünk az érzékelő-technológia piacvezetőjével” − mondta Stefan Catsicas, a Nestlé műszaki vezérigazgatója. − „Így fejleszthetjük táplálkozás-, egészségtudományi és wellness stratégiánkat, és segíthetjük azokat, akik egészségesebben szeretnének élni.”

„Izgatottan nézünk az áttörések elé, melyeket ez az együttműködés eredményez majd” − mondta Young Sohn, a Samsung Electronics Co., Ltd elnöke és stratégiai vezetője. − „Az egészségtudomány és a technológia találkozása már eddig is számos területen okosabbá tette a mindennapi életünket. Jelenleg az okosérzékelők és – készülékek, így a mobiltelefonok, a hordozható termékek és az okoshűtők korában élünk. Ezek segíthetnek megérteni táplálkozásunkat és szokásainkat, egy egészségesebb életmód felé terelve minket.”

A Samsung ARTIK™ IoT platformra vonatkozó elképzelése ötvözi a gyártó félvezető technológia területén szerzett szakértelmét és az okoseszközök globálisan alkalmazott felületét. Ez a platform a Nestlé táplálkozástudomány és orvosbiológia területén szerzett ismereteivel kombinálva lehetővé teszi a test jeleinek jobb megértését és hozzájárulhat ahhoz, hogy több millió ember jól éljen, és jól érezze magát.

Ez a szövetség jóval többet kínál annál, mint amit a Nestlé és a Samsung jelenleg nyújt a fogyasztói számára. Különlegessége abban rejlik, hogy kombinálja a digitális technológiát és az átfogó táplálkozástudományt, így komoly lehetőség van arra, hogy világszintű elérést biztosítson. Az együttműködést továbbá a kiterjedt kutatómunka, a Samsung és Nestlé innovatív dolgozói és az együttműködésben rejlő lehetőségek felismerése is erősíti.

A Samsung Stratégiai és Innovációs Központ és a Nestlé Egészségtudományi Intézet új, az egészséges életet inspiráló, személyre szabott és jelentőségteljes információkat nyújtó digitális egészségplatform létrehozásán dolgozik együtt.

A platformról további részletek 2017 elején, az első tesztek megkezdésekor várhatók.

###

 

 

 

A Samsung Electronics

A Samsung Electronics innovatív ötleteivel és technológiáival inspirálja a világot és formálja a jövőt. A vállalat újraalkotja a televíziók, az okostelefonok, a viselhető okoseszközök, a tabletek, a kamerák, a digitális készülékek, a nyomtatók, az orvosi eszközök, a hálózati rendszerek, a félvezetők, valamint a LED megoldások fogalmát. A legfrissebb információk a Samsung Newsroomban, a news.samsung.com weboldalon érhetők el.

 

A Nestlé Egészségtudományi Intézetről

A Nestlé Egészségtudományi Intézet az egészség és a betegség megértése, valamint az egészség karbantartását lehetővé tévő, tudományosan megalapozott, célzott táplálkozási megoldások fejlesztése érdekében működik. Központja a világhírű Svájci Szövetségi Technológiai Intézet kampuszán található (EPFL, École polytechnique fédérale) a svájci Lausanne-ben, és a Nestlé globális kutatási-fejlesztési hálózatának tagja. https://www.nestleinstitutehealthsciences.com/

 

Előre tekintő nyilatkozatok

A sajtóközlemény olyan kijelentéseket tartalmaz, amelyeket az 1995. évi magánértékpapírokra vonatkozó peres eljárások reform törvénye (Private Securities Litigation Reform Act of 1995) előre tekintő nyilatkozatként határoz meg, beleértve a Dolgok Internetére, a Samsung és a Nestlé terveire, a közös platformon való új alkalmazások és szolgáltatások létrehozására vonatkozó lehetőségére, és az együttműködés egyének egészségét és jólétét célzó potenciáljára vonatkozó kijelentéseket. Ezek és a sajtóközleményben található bármely más előre tekintő nyilatkozat a vezetés jövőbeni eseményekre vonatkozó jelenlegi elvárásait tükrözi, és olyan kockázatoknak és bizonytalanságoknak vannak kitéve, melyek a valódi eredmények lényegi negatív eltérését okozhatják az előre tekintő nyilatkozatokban leírt vagy sejtetett eredményekhez képest. Ezek közé a kockázatok és bizonytalanságok közé tartozik a digitális egészségügyi piac és a szabályozási környezet változása, a két vállalat technológiáinak integrációs nehézsége, a vállalatok képtelensége arra, hogy megfelelő anyagi és egyéb erőforrást áldozzanak az együttműködésre, valamint az együttműködés idő előtti megszüntetése. A vállalatok a sajtóközleményben foglalt információkat a jelen időpontban nyújtják, és nem tesznek ígéretet a jelen sajtóközleményben található előre tekintő nyilatkozatok frissítésére az új információk, a jövőbeni események vagy egyéb tényezők hatására.

 

 

Sajtókapcsolat

Sebestyén Tamás

FLOW PR

Mobil: +36 20-665-0386

samsung@flowpr.hu

 

Nyilas Orsolya

Samsung Electronics Magyar Zrt.

Tel: +36 1 453 1133

o.nyilas@samsung.com