Mi a teljes és boldog élet titka? – II. ÉletMiNŐség Fesztivál     Müller Péter, Laár András és a HADART Színház is előadással készül

image Müller Pétert, Laár Andrást és Dr. Darnói Tibort és több más népszerű előadót is meghallgathat közönség az ingyenes II. Életminőség Fesztiválon, melynek központi témája a férfi és női szerepek, a harmonikus párkapcsolat.

 Helyszín: Ferencvárosi Művelődési Központ

Időpont: 2016. szeptember 25. 10 órától 18 óráig

 Müller Péter író, a hazai spirituális irodalom egyik legismertebb alakja, Laár András énekes, zeneszerző, dalszövegíró, buddhista gondolkodó, Dr. Darnói Tibor holisztikus orvos, Vándor Éva Jászai Mari-díjas színművész, Háda János, színész, rendező, Mérai Katalin színművész, Schirilla György sportoló, Dr. Piczkó Katalin pszichiáter és Lévai Mária hárfaművész a II. ÉletMiNŐség Fesztiválon együtt keresik a választ az emberiség talán egyik legősibb kérdésére: mi a teljes és boldog élet titka?

  1. szeptember 25-én a Ferencvárosi Művelődési Központban 10 órától egész napos ingyenes fesztivál keretében előadások, worshopok várják az érdeklődőket, akik neves orvosok, dietetikus, sportolók, kineziológus, mozgásterapeuták, homeopaták segítségével láthatnak rá az életminőségünket, azaz a jólétünket meghatározó aspektusokra. A fesztivált Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata támogatja.

 

A II. ÉletMiNŐség Fesztivál a nők és férfiak harmonikus együttműködésének előmozdítását tűzte ki célul, kiemelten foglalkozik a női-férfi szerepekkel, a párkapcsolati kérdésekkel és a családi élet harmóniájával – mondta az ingyenes rendezvényt szervező EGÉSZséges Táplálkozásért Egyesület elnöke.  A fókuszban a női életminőséget meghatározó témák, a női-férfi egység, a szeretet és maga a női minőség áll – tette hozzá Lőrinczné Táborfi Julianna.

Müller Péter író – akinek gondolatai az életről, a spiritualitásról, a kapcsolatokról, a szeretetről, az öngyógyításról és a lélekről százezreknek adnak reményt – Halhatatlan szerelem címmel tart előadást. „Sorsunkban és párkapcsolatainkban olyan drámák zajlanak, amelyeket nemigen tapasztaltunk a múltban, előadásom során szeretném megértetni veletek, hogy nincs nagyobb kaland, mint a szeretet és a gondolkodás.” – foglalta össze expozéja lényegét a magyar spirituális irodalom egyik legnépszerűbb szerzője. Laár András sokak „Besenyő Pista bácsija”, a L’art pour l’art Társulat és a KFT együttes alapító tagja buddhista gondolkodóként azt kutatja, hogy mi tesz bennünket egészségessé és boldoggá egy életen át? Dr. Darnói Tibor, holisztikus orvos az ősi magyar szellemiség és világkép tükrében beszél a női minőségről, az egységről és a harmóniáról. A határait minden évben újabb kihívásokkal feszegető, a jeges Dunát átúszó sportoló, Schirilla György Az egészség megtanulható és visszaszerezhető címmel prezentálja a hallgatóságnak, hogy sose késő tenni az egészségükért. A nőiesség egyik legkifejezőbb formája a tánc sem hiányozhat a programból, Hajnaltűztánc címmel Gecsey Enikő táncművészt köszönthetjük a színpadon. Az öröm és a nevetés meghatározó eleme a jó közérzetünknek, Redeneczki Mária humorista Gucci és Biopon – Igy élünk MI humorral című stand up comedy-jével edzi majd a nevetőizmokat.

 

 

 

Az immár második alkalommal megrendezésre kerülő családi életmódváltást elősegítő komplex program résztvevői az előadások mellett interaktív, játékos és saját élményre épülő, gyakorlati foglalkozások keretében szerezhetnek új ismereteket. A témák sokrétűek, hiszen szubjektív jólétünk függ egészségi és lelkiállapotunktól, társas kapcsolatainktól, anyagi helyzetünktől, szellemi gyarapodásunk lehetőségétől, számos életterületünk kiteljesedésétől. A fesztivált szervező, 1995-ben alakult EGÉSZséges Táplálkozásért Egyesület (ETE) legfőbb küldetése, hogy a közönség felismerje az életvezetés, a szeretetteljes emberi kapcsolatok, a mozgás és táplálkozás alapvető szerepét testi-lelki egészségünk fenntartásában.

A lelki egészségről, a konfliktuskezelési stratégiákról, a hatékony kommunikációról, a környezeti nevelésről orvosok, pszichológusok és egészségfejlesztő oktatók tartanak előadást. A személyre szabott mozgáskultúra előnyeit sportolók és személyi edzők mutatják be, az egészséges táplálkozás elméleti és gyakorlati megvalósításával, az egyéni étrend kialakításával, a diétás étkezéssel, táplálkozási szakemberek ismertetik meg a közönséget.

Mivel a „jól-lét”-érzése mindenki számára különböző testi és lelki aspektusok mentén alakul, a fesztiválon több utat, komplex életmódváltást segítő módszert is felvázolnak, a közös bennük az, hogy mind az EGÉSZség felé vezet.

Az érdeklődők az egészséget segítő életmóddal és táplálkozási irányzatokkal, a táplálék intolerancia kezelésének szelíd gyógymódjával, az öko-háztartás rejtelmeivel, a környezettudatos életvitel lehetőségeivel, az örömteli és rendszeres testmozgás módszereivel egyaránt megismerkedhetnek. A workshopokon a szülők főzhetnek a gyerekekkel, készíthetnek egészséges frissítőket, édességeket, süthetnek hagyományos és paleo kenyeret, foglalkozhatnak a környezetvédelemmel, ültethetnek fűszereket, keverhetnek kozmetikumokat élelmiszerekből és kipróbálhatnak természetes mozgásformákat.

A gyermekeket egész nap külön program várja, a délelőtt folyamán a színházteremben az ötödik jubileumát ünneplő HADART Színház infokommunikációs akadálymentesítéssel színpadra állított darabját, a Süsü, a sárkány kalandjai című zenés mesejátékot tekinthetik meg. Böde Péter vándor mesemondó foglalkoztatója, a SALÁTABÁR Vitamindús popcsapat színpadi előadása az egészséges táplálkozásról, kézműves foglalkozások, sportprogramok, interaktív vetélkedők és kulináris kalandozások egyaránt változatos szórakozást kínálnak.

A Ferencvárosi Önkormányzat által támogatott, hagyományteremtő fesztivál célja, hogy fokozott egyéni, illetve közösségi összefogással és felelősségvállalással javítsanak a családok egészségi állapotán, hogy a szülők és a gyerekek egyaránt megismerhessék a nevelési, kulturális, testi és lelki egészséggel foglalkozó szervezetek munkáját – foglalta össze EGÉSZséges Táplálkozásért Egyesület elnöke, Lőrinczné Táborfi Julianna.

 

A II. ÉletMiNŐség Fesztivál teljes programja a www.etelife.hu oldalról letölthető.

 

Budapest, 2016. szeptember 11.

EGÉSZséges Táplálkozásért Egyesület