Saul fia – – oktatási anyag lesz – digitális formában – az RTL sugározza

image image

Szeptember 24-én este az RTL Klub bemutatja a Saul fia című filmet. A filmhez kapcsolódó, Sonderkommandó, Birkenau című digitális oktatási anyag elérhető az IWitness oktatási portálon. A digitális tananyag szerzői azokból a videó-életútinterjúkból válogattak, amelyeket az USC Soá Alapítvány az ezredfordulón rögzített túlélőkkel és szemtanúkkal, valamint felhasználják a Saul fia című film egyik forrásaként emlegetett Gideon Greif Könnyek nélkül sírtunk című kötetét (Európa Könyvkiadó, 2016).

A feladat során a tanulók néhány perces részleteket tekintenek meg a túlélőkkel készített interjúkból, ezek segítségével tudnak meg többet a lágerbeli Sonderkommandó szerepéről, illetve értelmezik a mozifilm témájául is szolgáló valós és lehetetlen választások fogalmát.

 

A feladatok – az IWitness többi tananyagához hasonlóan – fejlesztik a kognitív készségeket és képességeket, az elemzőkészséget, az érvelés képességét, valamint a szövegértést és reflektív szövegalkotó képességet. Az idegen nyelvű feladatok mellett az IWitness portálon jelenleg 7 magyar nyelvű feladat található.

 

Tudnivalók az IWitnessről

 

Az USC Soá Alapítvány digitális oktatási platformja, az IWitness tanárok és diákok számára ingyenesen elérhető, a felhasználáshoz egyszeri regisztráció szükséges. A tanári regisztrációt követően lehetőség van online tanulói csoport létrehozására. A Feladatokat a tanulók a tanórán és otthon is elvégezhetik. A diákok megoldásait a tanár nemcsak megtekintheti, de hozzászólásaival segítheti, értékelheti is, sőt a meglévő feladatokon kívül saját feladatokat is készítet csoportjainak.

Regisztráció: http://iwitness.usc.edu/SFI/

További információ: Szőnyi Andrea (zachor2007@gmail.com)

 

 

Zachor Alapítvány a Társadalmi Emlékezetért – Zachor Foundation for Social Remembrance

+36 1 329 3190

zachor2007@gmail.com

www.zachor.eu