Újabb öt millió a miskolci színjátszásért – a Vodafone gavallériája

voda2 voda3 

A Vodafone Magyarország szerdán megújította a Miskolci Nemzeti Színházzal 2014-ben kötött támogatói szerződést. A megállapodás értelmében a vállalat a 2016/2017-es színházi évadban újabb 5 millió forinttal támogatja a pályakezdő tehetségek és a Színház munkáját. Az ünnepélyes aláírást követően immár második alkalommal adták át a Miskolci Nemzeti Színházban négy fiatal színésznek és két táncművésznek a Vodafone művészeti ösztöndíját.

 „A Vodafone Magyarország Regionális Ügyfélszolgálati Központja több mint hét éve működik Miskolcon. Vállalatunk először 2014 nyarán nyújtott hasonló összegű támogatást a Miskolci Nemzeti Színháznak, hozzájárulva, hogy az intézmény addiginál is szélesebb repertoárral fogadhassa a nézőket. Idén is örömmel segítjük a fiatal művészeket, hisz munkájuk színesebbé, gazdagabbá teszi a miskolci emberek életét.” – mondta Major Péter, a Vodafone Magyarország ügyfélszolgálati igazgatója a rendezvényen.

Béres Attila, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója elmondta: „Egy kezdeményezés akkor igazán jó, ha hagyományt teremt. A Vodafone és a Miskolci Nemzeti Színház kapcsolata példaértékű, hisz a színház rendszeres támogatásával egyben a pályakezdő fiatal tehetségeket is segíti, hozzájárulva a miskolci színjátszás és balett hosszú távú sikeréhez. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy társulatunkban igen sok a tehetséges fiatal művész, és a Vodafone ösztöndíj megkönnyíti számukra a pályakezdés éveit.

Dr. Kiss János, Miskolci város alpolgármestere arról beszélt, mennyire fontos a város számára a Vodafone társadalmi szerepvállalása és az, hogy éppen a kultúra területe az, amit kiemelten támogat a vállalat. „Igazi sikertörténetbe kapcsolódik be az a cég, aki Miskolcon a kultúrába fektet be.  A város kulturális élete – amelyben kiemelt szerepe van a Miskolci Nemzeti Színháznak – világmárkává képes tenni Miskolcot. Ehhez az kell, hogy elérkezzen a kulturális beruházások korszaka. Az itt jelenlévőknek közös a célja: egy olyan várost építeni, ahol folyamatos kulturális jó érzetet tudunk az emberekben kelteni.”

A Vodafone Magyarország és a Miskolci Nemzeti Színház által létrehozott művészeti ösztöndíj program célja, hogy a pályakezdő évek megkönnyítésével hozzájáruljon a színészek és táncosok pályán tartásához. A támogatásban évente négy fiatal, 35. életévét be nem töltött színész és két táncművész részesülhet 10 hónapon át. Az ösztöndíjak odaítélésében a Miskolci Nemzeti Színház öttagú művészeti tanácsa, valamint a Miskolci Balett igazgatója és balettmestere, illetve a Vodafone részéről Major Péter és Baráth Péter márkaigazgató vesz részt.

 

A 2016/2017 színházi évad ösztöndíjasai:

 

  1. Somhegyi György, színész: A Budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem frissen végzett színművésze. Utolsó egyetemi évében szakmai gyakorlatát a Miskolci Nemzeti Színházban töltötte, ahol szerepet kapott a Nagy Romulus, a ZORBA, A GÖRÖG és a Padlás című előadásokban, valamint a CSENDES-ÓCEÁN című tantermi előadásban. A 2016-2017-es évadtól a Miskolci Nemzeti  Színház társulatának tagja. Előadások az idei évadban: Viktória, Az ember tragédiája, A kutya különös esete az éjszakában.
  2. Feczesin Kristóf, színész: A Budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem frissen végzett színművésze. Utolsó egyetemi évében szakmai gyakorlatát a Miskolci Nemzeti Színházban töltötte, ahol szerepet kapott a Nagy Romulus című előadásban. A 2016-2017-es évadtól a Miskolci Nemzeti  Színház társulatának tagja. Előadások az idei évadban: Az ember tragédiája, Kivilágos Kivirradtig, A ma esti előadás.
  3. Farkas Sándor, színész: A Kaposvári Egyetem Művészeti Kar végzett színművésze. Utolsó egyetemi évében szakmai gyakorlatát a Miskolci Nemzeti Színházban töltötte, ahol szerepet kapott a ZORBA, A GÖRÖG musicalben, valamint a CSENDES-ÓCEÁN című tantermi előadásban. A 2016-2017-es évadtól a Miskolci Nemzeti  Színház társulatának tagja. Előadások az idei évadban: Kivilágos Kivirradtig, Csipike az óriástörpe, A ma esti előadás.
  4. Rózsa Krisztián, színész: 2014-ben végzett a Kaposvári Egyetem Művészeti Karán színművész szakon. A budapesti K2 színház társulatának egyik alapító tagja. A 2016-2017-es évadtól a Miskolci Nemzeti  Színház társulatának tagja. Előadások az idei évadban: Viktória, Az ember tragédiája, A hülyéje, A ma esti előadás.
  5. Szűcs Boglárka, táncos: A Magyar Táncművészeti Főiskolán folytatta táncos tanulmányait, majd 2014-ben csatlakozott a Miskolci Baletthez. Azóta címszerephez jutott a Hamupipőke mesejátékban, és további fontos szerepekhez a Rómeó és Júliában, a Páros/páratlanban, valamint a Diótörőben. A 2014/2015-ös évadban a Miskolci Balett legjobb táncosának választották meg.
  6. Kovalszki Boglárka, táncos: Táncos tanulmányait a budapesti Magyar Táncművészeti Főiskolán folytatta. Ezt követően a Kassai Állami Színházba került, ahol három évig volt társulati tag, majd egy évet töltött az Észak-Csehországi Színház Opera és Balett tagozatában. 2016-ban jött vissza Magyarországra, és lett a Miskolci Balett tagja.

 

 

Berta Gabriella                                            Feövenyessy Krisztina

Vodafone Magyarország                                             TKP Consulting

+36 70 676 7366                                                           +36 30 6226552

 

 

 

 

 

A Vodafone-ról

 

A Vodafone a világ egyik vezető mobilkommunikációs szolgáltatójaként öt kontinens 26 országában van jelen, és további 55 partnerhálózattal rendelkezik, több mint 465 millió ügyfélnek szolgáltat szerte a világon. A Vodafone teljes körű mobil telekommunikációs szolgáltatásokat nyújt, beleértve a hang- és adatkommunikációt.

A Vodafone Magyarország Zrt. 1999. november 30-án kezdte meg magyarországi működését. A Vodafone Magyarország integrált technológiai szolgáltató, amelynek portfóliójában a mobilkommunikációs, mobilinternetes és szélessávú adatszolgáltatások egyéni és üzleti felhasználók számára egyaránt megtalálhatók.

 

A Miskolci Nemzeti Színházról

 

A Miskolci Nemzeti Színház a város polgárainak áldozatkészsége és néhány főúr adománya révén 1823. augusztus 24-én nyitotta meg kapuit, mint Magyarország első magyar nyelvű kőszínháza. A miskolci teátrum több mint 192 éve folyamatosan működik. A legnagyobb vidéki színházként öt játszóhelyen várja a nézőket: Nagyszínház, Kamaraszínház, Játékszín, Csarnok, mint kísérleti tér és a Nyári Színház. Klasszikus dráma, opera, vígjáték, operett, mind-mind megtalálhatók a repertoáron. Olyan művek, amelyek – bármely műfajban – komoly és fontos gondolatokat sugallnak, s a maguk eszközeivel kiteljesítik ezeket a gondolatokat. A Miskolci Balett révén pedig a klasszikus balett, a kortárs táncművészeti előadások és a gyermekeknek szóló táncbeavató is hangsúlyos szerepet kap minden évad összeállításában. A Miskolci Nemzeti Színház kiemelt célja a fiatal tehetségek pályájának segítése.