- szeptember 23. és 29. között kilenc budapesti étterem készül rendhagyó menüvel a
Sörgasztronómiai Hét keretében. A változatos menük között magyaros, szerb, indiai,
olaszos és amerikai ihletésű fogások is az étlapokra kerültek, így széles íz-skálán
tapasztalhatjuk meg, hogy a megfelelő körültekintéssel választott sör bármilyen étel
mellé illik.
„Péntektől nem kell repülőjegy ahhoz, hogy valaki megtalálja a kedvenc söre legjobb étel párját. Kilenc étterem
speciális sörös menüjét élvezhetjük, amely garantáltan különleges élményt ad a gasztronómiai újdonságokra
nyitottaknak.” – mondta Schillinger Attila, a Sörszövetség igazgatója. Az éttermek kreativitással és lelkesedéssel
fogtak hozzá a menük összeállításához, olyan párosokat alkottak, amelyek biztosan felkeltik majd az egyelőre nem
sörös közönség figyelmét is.
Mit ajánl a Sör mi több sörgasztronómusa?
Indítsuk a menüsört egy könnyed, világos lágersörös, mandula likőrrel ízesített koktéllal és zárjuk sörpárlattal! Az
előételek között a komplex íz-élményt kínáló, céklában pácolt lazac az egyik legígéretesebb, ehhez friss, bajor
stílusú, szűretlen búzasört választottak. A főételek között válogathatunk olyan húsos ételek között, mint a
malacpofa, zöldséges tarhonyával, sötét Stout sörrel, vagy báránysült friss ananásszal és currys gnocchival,
sörpárban egy testes barna ale-lel. Különlegesség a kínálatban a Leskovacki ustipci (leskováci falatok) ajvárral, egy
malátás illatú lágerrel kísérve. Vegáknak ajánljuk a vargánya gombás fusillit, édes illatú enyhén kávés ízvilágú barna
sörrel. Az éttermek a hagyományos desszerteket (tiramisu, csokoládé mousse, panna cotta, sajttorta, somlói) a
sörpárjukkal dobják fel a Sörgasztronómia Hetében, de vannak olyan különlegességek is, amelyeket nem szabad
kihagyni, az egyik a mango-maracuja charlotte IPA-val társítva, a másik a szarvasgombás fehércsoki mousse
vattacukorral. Utóbbi annyira passzol a gyümölcsös aromájú, könnyed, belga apátsági blonde ale-lel, hogy muszáj
kipróbálni. Akik a jól bevált hamburger-sör párosra esküsznek, azoknak sem kell csalódniuk, hiszen egyetértünk
abban, nem mindegy, mit iszunk a szaftos burgerhez.
A Sörgasztronómiai Héten résztvevő éttermek:
400– 1075 Budapest, Kazinczy u. 52.
Ankert– 1075 Budapest, Kazinczy u. 52.
Borssó Bisztró– 1053 Budapest, Királyi Pál u 4.
Cactus Juice– 1061 Budapest, Jókai tér 5.
Café Vian – 1051 Budapest, Hercegprímás u. 15.
Meat Butique – 1012 Budapest, Lánchíd utca 7.
Up & Down– 1052 Budapest. Molnár utca 6.
Seasons– 1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 7.
Stex – 1085 Budapest, József krt. 55-57.
Helyszínek, fogások, a programról minden információ megtalálható a Facebookon ITT.
Áttekinthető menüsor ITT.