Vattacukor sörrel – menü a sörgasztronómiai hétre

szarvasgombas-fehercsoki-mousse_blonde-ale_upanddown pacolt-lazac-file-salataagyon_buza_400bar

  1. szeptember 23. és 29. között kilenc budapesti étterem készül rendhagyó menüvel a

Sörgasztronómiai Hét keretében. A változatos menük között magyaros, szerb, indiai,

olaszos és amerikai ihletésű fogások is az étlapokra kerültek, így széles íz-skálán

tapasztalhatjuk meg, hogy a megfelelő körültekintéssel választott sör bármilyen étel

mellé illik.

„Péntektől nem kell repülőjegy ahhoz, hogy valaki megtalálja  a kedvenc söre legjobb étel párját. Kilenc étterem

speciális sörös menüjét élvezhetjük, amely garantáltan különleges élményt ad a gasztronómiai újdonságokra

nyitottaknak.” – mondta Schillinger Attila, a Sörszövetség igazgatója. Az éttermek kreativitással és lelkesedéssel

fogtak hozzá a menük összeállításához, olyan párosokat alkottak, amelyek biztosan felkeltik majd az egyelőre nem

sörös közönség figyelmét is.

Mit ajánl a Sör mi több sörgasztronómusa?

Indítsuk a menüsört egy könnyed, világos lágersörös, mandula likőrrel ízesített koktéllal és zárjuk sörpárlattal! Az

előételek között a komplex íz-élményt kínáló, céklában pácolt lazac az egyik legígéretesebb, ehhez friss, bajor

stílusú, szűretlen búzasört választottak. A főételek között válogathatunk olyan húsos ételek között, mint a

malacpofa, zöldséges tarhonyával, sötét Stout sörrel, vagy báránysült friss ananásszal és currys gnocchival,

sörpárban egy testes barna ale-lel. Különlegesség a kínálatban a Leskovacki ustipci (leskováci falatok) ajvárral, egy

malátás illatú lágerrel kísérve. Vegáknak ajánljuk a  vargánya gombás fusillit, édes illatú enyhén kávés ízvilágú barna

sörrel. Az éttermek a hagyományos desszerteket (tiramisu, csokoládé mousse, panna cotta, sajttorta, somlói) a

sörpárjukkal dobják fel a Sörgasztronómia Hetében, de vannak olyan különlegességek is, amelyeket nem szabad

kihagyni, az egyik a mango-maracuja charlotte IPA-val társítva, a másik a szarvasgombás fehércsoki mousse

vattacukorral. Utóbbi annyira passzol a gyümölcsös aromájú, könnyed, belga apátsági blonde ale-lel, hogy muszáj

kipróbálni. Akik a jól bevált hamburger-sör párosra esküsznek, azoknak sem kell csalódniuk, hiszen egyetértünk

abban, nem mindegy, mit iszunk a szaftos burgerhez.

 

A Sörgasztronómiai Héten résztvevő éttermek:

400– 1075 Budapest, Kazinczy u. 52.

Ankert– 1075 Budapest, Kazinczy u. 52.

Borssó Bisztró– 1053 Budapest, Királyi Pál u 4.

Cactus Juice– 1061 Budapest, Jókai tér 5.

Café Vian – 1051 Budapest, Hercegprímás u. 15.

Meat Butique – 1012 Budapest, Lánchíd utca 7.

Up & Down– 1052 Budapest. Molnár utca 6.

Seasons– 1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 7.

Stex – 1085 Budapest, József krt. 55-57.

 

Helyszínek, fogások, a programról minden információ megtalálható a Facebookon ITT.

Áttekinthető menüsor ITT.