A miskolci farmerkirály Tordai Péterrel -mindenki heppi – egy butikkal több

Schwarcz Tamás megnyitja Miskolc legnagyobb farmer üzletét a Bató ház mellett. A képet emlékezetem szerint Jakubik Laci készítette. A bal szélen Tordai Péter nagyvállalkozó, borász s akkoriban textil nagykereskedő mosolyog a kamerába.

Bizonyára mindenki emlékszik rá, hogy mifelénk a keleti tömb legvidámabb barakkjában hiánycikk volt az igazi farmer.  Most nem sorolom fel a menő márkákat, de nekem a Lee volt a kedvencem. S amikor Szegeden megkezdték az eredeti magyar Trapper gyártását – még hirdették is – rögtön megnőtt a kereslet a nyugati márkák iránt. Máig se értem, hogy a Trappert ugyanabból az anyagból készítették ám a fazont miért nem voltak képesek  lemásolni. Vagy nekünk csak a címke, a bőrre égetett a márkanév hiányzott vagy tényleg elfuserálták a Trapper szabását.

A lényeg, hogy Tomi a miskolci farmerkirály üzletében már minden neves márka ott volt a polcokon. Arra nem esküdnék meg, hogy ezek eredetiek voltak vagy nem, de a lényeg hogy szépen domborultak a popokon. Olyan igazi menő cuccok voltak.

A kép sok mindent elárul. Egy korrajz. Látszik, mindenki heppi. Egy új butikkal több van a belvárosban. Akkor amikor a plázákat még hírből se nagyon ismerjük.