Bécsi képek – ez van vagy volt – a császárváros a multikultúra fővárosa – a kisebbség többségbe kerül
SAMSUNG CSC

Amikor már mindent láttunk Bécsből akkor érdemes csak úgy lazán jönni menni, nézegetni. A kint élők szerint a három évvel ezelőtti császárváros már nem ugyanaz. Német beszédet alig hallani.  Nem egyszerű világváros. Ez a multikultúra  fővárosa. Azt nem mondhatom,hogy az őslakosok megbékéltek ezzel. Az ottani politikai viszonyok a radikálisan idegengyűlölők malmára hajtja a vizet. Ám szerintem már késő . A kisebbség lassan de biztosan átmegy a többségbe. Az osztrákok kutyusokat sétáltatnak, az ebek seggét törölgetik, míg az idegenek a dupla babakocsit tologatva a hasukban már gömbölyödik a következő, már osztrák csecsemő.

img_0530
A multikultúrától a Duna plaza se mentes. Viszont ami még érdekes, hogy az osztrákok is őrzik az öltözködési hagyományaikat. A térdnadrágot, a zöld lódent és a cifra posztó zakót.

 

SAMSUNG CSC

bécsiburka
A biztonság kedvéért még a szemüket is eltakarták egy sötét napszemüveggel. Ugyanezért elölről nem is mertem rájuk fókuszálni.
SAMSUNG CSC
Gondolkodom mit is írjak ehhez a fotóhoz. Rövid leszek. Mindenütt találkozhatunk ilyen többszörösen becsomagolt hölgyekkel Bécs belvárosában. Rajtam kívül senki nem tartott attól, hogy esetleg a szokásoson túl valami más is lehet a fekete csador alatt.
SAMSUNG CSC
Sokan nem tudják, hogy mi is ez. Nos, elárulom, nekem is volt. Ez egy számológép. Osztott szorzott, szuper volt. Tekerni kellett és tévedhetetlen volt. Jobb irodákból ez nem hiányozhatott. Aki ilyenre vágyik a Bécsi zsibin megveheti.
SAMSUNG CSC
Lehet, hogy csak a kedvemért, ne unatkozzak, tanúja lehettem egy rendőrségi akciónak. Korán reggel a képen látható civilnek álcázott Skodából, kék lámpával száguldozva lefékeztek a kereszteződésben. Két menekültnek látszó fiatalembert igazoltattak majd mindkettőjüket betuszkolták a kocsiba. Kesztyűs kéznek nyoma se volt.
SAMSUNG CSC
Ez egy kuriózum. Lift , nyilvános bárki használhatja. Ezzel cirka háromszáz lépcsőfokot lehet megtakarítani, le és fel. Ami még különösebb, hogy belülről a kabin tiszta, firka mentes. Nem úgy mint a környéke, ahol a helyi graffitisek már mindent lemázoltak.
SAMSUNG CSC
Ezen az enyhén hol meredeken emelkedő utcán át lehet a Mariahilferről lesétálni a bécsi nagy piacra.
SAMSUNG CSC
Mariahilfer 45. Ez az a kapualj amin keresztül három perc alatt lejuthatunk a Nashmarktra. Ez olyan hangulatos átjáró udvar. Mint Miskolcon valamikor a Zsupán köz.