A papírforma nem jött be – Trump az első, Hillary a második – fura egy választás – az új elnök erre áhítozott, s karácsonyra megkapta – mit mond Nostradamus ?

Ocsúdik a világ. Az elemzők , a választási szakértők nem győzik a magyarázkodást. Hillary megnyerte az összes közvélemény kutatást, viszont fényesen alulmaradt. Mi európaiak sose fogjuk megérteni az ottani elektoros választási rendszert. Aminek az a lényege, hogy a polgárok nem elnököt hanem elektorokat választanak , amelyek pedig döntenek, ki legyen az elnök. Ahogy elnézem ezekben az elektorokban se lehet nagyon megbízni. Mintha nem olvasnának eleget. Elegendő közvélemény kutatást.

Mivel nyert Trump ?  Annyit tudunk, hogy ő az egyik legfelkészületlenebb jövendő elnök. Elődeiknek is el kellett magyarázni, hogy Budapest és Bukarest között egy fényévnyi a távolság. Ám Trump sose volt politikus, egy egyszerű milliárdos aki most kedvet kapott Amerikai vezetéséhez. Tehette, van miből. S ha igaz, hogy odaát egy bizonyos titkos társaság dönti el, hogy mit csináljon az ország első embere, akkor teljesen mindegy, ki is az a báb. Nő vagy férfi, a lényeg, hogy ismerje a kottát amiből játszania kell. Egyébként azért tarolt mert az amerikaiaknak elegük van már a spanyol ajkú menekültekből.  Trump pedig rendet ígért, szigorú határőrizetet és a menekültek kitoloncolását. Putyin nagy barátja ami akár jót is jelenthet a világbéke megőrzése szempontjából. Ha csak nem az orosz társadalmi, uralmi rendet szeretné másolni.

Ha tétre teszek, sokat veszítek.  Annyira hittem Hillary győzelmében, hogy akár fogadtam is volna rá. Trump fogdossa a nőket és ajánlatokat tesz neki miközben a saját neje is szép asszony. Hillary nem fogdossa a nőket és nem tesz nekik tisztességtelen ajánlatokat viszont hanyagul kezeli e a hivatalával járó adminisztrációt. Ráadásul az FBI igazgatója is bekavart neki a választási hajrában. A vesztes idejében, az eredmény kihirdetése előtt felhívta a győztest – tudta a számát – és gratulált neki. Ha ezt a gesztust veszem alapul akkor már bizakodóbb vagyok a jövőnket illetően. Ott ugyanis a harc csupán a választás végezetéig tart.  Barátok nem lesznek, ellenségek nem voltak, de mint ellenfelek oroszlánként küzdöttek a zsíros Fehér Házi állásért.

S mit mond Nostradamus? Sajnos nem sok jót jövendöl. A keresztény Európa és a keleti iszlám világ között  évszázadok óta csata dúl. A mi kis hazánk már a török időkben a civilizáltabb világ bölcsőjét védte. Erős bástya volt a keleti végen.

Ám ennek a folyamatosan parázsló háborúskodásnak egyszer csak vége lesz. S, hogy milyen azt ne tudjuk meg…..

61dfa6d2-c6c5-43b4-89ef-1aae1fa7faa2-2760-00000219b5a40123_tmp
Az egyre erősebb fölény tudatában nyugodtabbnak tűnik a Fehér Ház következő lakója. Ingatlanos, vérbeli, ha ügyes még egy emeletet is húzhat az épületre. Vagy a kupolás részt beépítheti.
img_0538
Szerintem ez nem a legsikerültebb képe az elnök jelöltnek. Itt már tudhatja, hogy második lett. Biztosíthatom az együttérzésemről. Jó lett volna harmadszorra is beköltöznie az elnöki lakosztályba. Nagy kérdés, hogy lesz e még egy esélye. Közbe jöhet e valami olyasmi, hogy Trump nem képes kitölteni a négy éves mandátumát. Ha ez megtörténhet akkor sincs újabb választás, az alelnök automatikusan beugrik a helyére. Tehát Hillaryra négy esztendős böjt vár.