Na mit látnak – csak képzelődtem – kerestem az eszmei mondanivalót – rendezők a kirakatból – a pénteki Északban elolvashatják

A fenti kirakat láttán sokáig erőltettem az agytekervényeimet. Nehezen fedeztem fel benne a mondanivalót. Az eszmeit. Hiába , de én leragadtam az egyszerű kifejezési módoknál.  Szóval ott Bécsben, a ruház között látok négy színes XXXL -es  óriás vibrátort, hálózati áramról működőt. Na, ez mégse az. Majd azt, hiszem, hogy valamennyi valamilyen rúzs. Nem találtam el. Kiderült, hogy három egyszerű karácsonyi égőről szól a látvány.

image
Finom kis péksütemény. Ez egy pékség reklámja. S ez egy tipikus példa arra, hogy nemcsak a krokodil ehet meg minket, ha nem mi is bekebelezhetjük ezt a pirospozsgás gyönyörűséget.

Ennek kapcsán jutott eszembe, hogy mennyi jó kezű kirakatrendezőt ismertem Miskolcon.  Többen dolgoztak a feleségem üzleteiben is. Szerettem nézni, hogy boszorkányos gyorsasággal és szemfüles jó ízléssel képesek kiszórni a ruhákat és a táskákat a fali vitrinben. Szellemi, s egyben fizikai munka is amelyhez óriási kreativitás kell.  Amit nehéz megtanulni. Erre születni kell.  Nos, Bécsből hazajöve utánajártam a szakma feltérképezésének. Akit érdekelnek a kirakatok porondmesterei, olvassák el a cikkemet a pénteki Északban. Várom a szokásos visszajelzéseket.