Az OTP lett az év bankja – megszavaztuk – megoszlanak a vélemények – ki lett az év bankára

Az OTP Bank lett a Mastercard versenyén az Év bankja, de ezen kívül még három első díjban is részesült. A pénzintézet nyerte el „Az év társadalmilag felelős bankja címet, valamint „Az év legrokonszenvesebb bankja” címet is, amelyet a közönség szavazatai alapján hirdettek ki az ünnepélyes díjátadón. Kovács Antalt, az OTP Jelzálogbank elnökét választották az év bankárának.

Budapest, 2016. november 22.A Mastercard – év bankja verseny keretében idén kilenc kategóriában indulhattak a Magyarországon lakossági szolgáltatást nyújtó kereskedelmi bankok. Neves szakemberekből álló zsűri jelölte ki a győztest az indulók közül, a korábbinál részletesebb értékelési rendszer és pontozási irányelv figyelembevételével.

Az OTP Bank összesen 4 első helyezést ért el:

  • Mastercard – Az év bankja
  • Mastercard – Az év társadalmilag felelős bankja
  • Mastercard – Az év legrokonszenvesebb bankja 2016
  • Mastercard – Az év bankára – Kovács Antal, OTP Jelzálogbank

Az OTP Csoport hazánk piacvezető és a régió egyik legstabilabb pénzintézete. Nemzetközi összehasonlításban is rendkívül erős a tőkehelyzete, valamint jelentős a likviditási tartaléka. Több területen is képes volt növelni piaci részesedését, az OTP Private Banking fennállása óta a legnagyobb növekedést érte el. Az OTP Bank legfontosabb ereje abban rejlik, hogy most már majd 70 éve stabil, kiszámítható, megbízható partnere az ügyfeleknek, mindenhol, mindenkor elérhető. Az ügyfelek megtartása érdekében folyamatosan korszerűsíti a termékkörét, fejlesztéseket hajt végre. Kelet-közép-európai viszonylatban is alacsonynak számító lemorzsolódási mutatóval rendelkezik. Az OTPdirekt szolgáltatásai folyamatosan bővülnek, a digitális megújulás mérföldkövei a Simple fejlesztése és a Kedvezményprogram bevezetése voltak. Az OTP Bank akvizíciós lendülete is töretlen, az AXA Bank magyarországi üzletágának átvétele a közelmúltban zárult le.

„Az év bankára” címet idén Kovács Antal, az OTP Jelzálogbank igazgatóságának elnöke, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese nyerte el. Ezzel a díjjal a bankszakma saját körein belül ismeri el a kiemelkedő teljesítményt, hiszen a kategória győztesét a bankárok maguk közül választották ki.

„Az év társadalmilag felelős bankja” kategóriában szintén első díjat nyert az OTP Bank, a Magnet Bankkal megosztva, ebben a kategóriában ugyanis két első helyezettet hirdettek. Az OTP Csoport tavaly rekord összegű támogatást 2,5 mrd Ft-ot fordított adományozásra, melynek több mint 80%-a az OTP Bankhoz köthető. A támogatások hosszú távú csr-stratégiában meghatározott célokra összpontosítja a bank, saját alapítványain keresztül járul hozzá a hazai kultúra (Prima Primissima), az esélyteremtés (Humanitás Szociális Alapítvány) és az oktatás (OTP Fáy András Alapítvány) fejlesztéséhez.

„Az év legrokonszenvesebb bankja” kategóriáról a közönség döntött, méghozzá a bankok vezetőinek videóüzenetei alapján. A verseny honlapján megjelent videókra több mint tízezer szavazat érkezett, az új kategóriában is az OTP Bank kapta a legtöbb szavazatot.