Robban a magyar gazdaság – Trump már is kever kavar – a Brexit ráncolja az angolok homlokát
Robban a magyar gazdaság?

A jövő évi adó-, a bér- és járulékváltozások alapján készítette el friss makrogazdasági prognózisát az OTP Bank. Folytatódhat a jövedelmek erőteljes emelkedése, amely növeli a lakossági fogyasztást, a gazdasági növekedés pedig elérheti a 3,9 százalékot. Az infláció 2,4 százalékra ugrik. A bank jövőre, a magasabb fogyasztás által generált plusz-bevételek miatt 1,1 százalékos GDP-arányos költségvetési hiányt vár a hivatalos 2,4 százalékos kormányzati előrejelzéssel szemben.

Donald Trump összezavarja ellenfeleit

A megválasztott amerikai elnök több döntésével is meglepetést keltett. Szerdán kiderült, hogy párton belüli nagy kritikusát, Észak-Karolina kormányzóját, az indiai származású Nikki Haley-t jelöli a nagy presztízsű ENSZ-nagyköveti posztra. Míg a kampányban azt állította, nem hisz a globális felmelegedésben, már „nyitottan áll a párizsi klímamegállapodáshoz és megvizsgálja” azt. Leendő kabinetfőnöke pedig kizárta a muzulmánok vallási alapon történő regisztrációját és ellenőrzését, pedig Trump korábban még a beutazást is megtagadta volna tőlük, mivel potenciális terroristákat látott bennük. Hillary Clinton ügyeinek átvilágítását Trump már nem tartja időszerűnek.

Megszenvedi a brit gazdaság a brexitet

A márciusban, még az előző kormány idején jelzett 2,2 százalék helyett a Költségvetési Felelősségi Hivatal már csak 1,7 százalékos növekedést prognosztizál 2017-re. A költségvetésnek pedig 122 milliárd fonttal nő a finanszírozási igénye 2021-ig. Philip Hammond brit pénzügyminiszter több nagyobb infrastrukturális, illetve lakásépítési projektet is bejelentett, a fogyasztást pedig a minimálbér emelésével is serkentené: jövő áprilistól 4 százalékkal 7,50 fontra nő a 25 évnél idősebbek legalacsonyabb órabére.

+1  ADÓ-kódex: ADÓ-TB-SZÁMVITEL 2017 csomag

A kedden elfogadott adóváltozások!  ADÓ-kódex év végi különszámok és az ADÓ-kódex VACSORA-kódex 2016 című gasztronómiai különszáma! Megrendelhető ITT (x)

 

Ha Ön is kedveli a Haszon reggeli hírlevelét, kérjük, ajánlja ismerőseinek, üzleti partnereinek is! Kattintson ide!

 

Adatvédelem | Elérhetőségeink | Leiratkozás