Hahó – patkányfészek a Derkovits utca elején – privát lomtalanítás – még a karikagyűrűm is szóba került – jogtalan területfoglalás

A fene se tudja, hogy lomtalanítást hirdettek volna mostanában a Derkovits utcában. Ennek ellenére az egyes számú ház előtt egy förtelmes látvány fogadja az arra járókat. Az egy hete ott díszelgő vackok közé már a patkányok is befészkeltek. Csúnya látvány, s szerintem a lom tulajdonosa aligha készül az eltakarítására. Abban reménykedik, jogosan hogy akadnak majd gyűjtők akik elviszik . Magam is arra jártam pénteken este amikor egy úr megkért – segítsek neki a szekrényt feltenni a kocsija tetejére. Egyedül nem boldogult.  Nem tudhatta, hogy dolgos lennék, de kímélem a derekamat.Mindezt udvariasan előadtam – a válasza kemény, s hangos volt – üvöltötte, hogy pedig nem esett volna le a karikagyűrű az ujjamról. Megnyugtattam. Bizony nem, ugyanis ilyet soha nem viseltem.

Most számolom a napokat, hogy a közterületes perzekutorok mikor veszik észre a jogtalan területfoglalást és mikor intézkednek a szemét elszállításáról, a tulajdonos költségére.