Időpont:
2016. november 28. hétfő, 10:00 óra

Helyszín:
Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 8. emeleti Díszterme
1051 Budapest, Arany János u. 6.

Előadók:

  • Dr. Bittner Nóra, a Magyar Rákellenes Liga elnöke
  • Dr. Géczi Lajos, a Magyar Onkológusok Társaságának elnöke
  • Prof. Dr. Buzogány István, a Magyar Urológus Társaság elnöke
  • Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga gazdasági elnökhelyettese
  • Újlaki Dénes színművész

A rendezvényen bemutatják a  Magyar  Rákellenes  Liga “Célkeresztben a Prosztatarák 2016” programját, az ajánlott betegutakat, valamint egy médiapályázatot is meghirdetnek. A vállalkozó kedvű férfiakat a helyszínen  a rendezvényt támogató férfifodrászati hálózat kollégái megborotválják. A borotváláson részt vesz és a sajtótájékoztatást moderálja
Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

A prosztatarák elsősorban az idősebb férfiak betegsége, de 40 éves  kor  után bárkinél, bármikor kialakulhat, veszélye az életkor előrehaladtával egyre inkább növekszik. A Magyar Rákellenes Liga szeretné a média segítő közreműködésével felhívni minden érintett figyelmét a szűrővizsgálatok fontosságára, s hogy a korai felismerés életmentő. A program célja elősegíteni, hogy az egészségügyi szűrővizsgálatok éves rutin tevékenységgé váljanak. A Magyar Rákellenes Liga arra kéri a hölgyeket is, legyenek aktív részesei a programnak, fogják kézen a férfiakat, s kérjenek számukra időpontot az urológiai szakrendelésen.

A szervezők azt kérik, hogy az államtitkárságra való beléptetés meggyorsítása érdekében a részvételi szándékot előzetesen az info@daylightmedia.hu oldalon vagy a (0630) 446-9028 telefonszámon jelezzék.